En Sıcak Konular

Avrupa bu mu?

0 0 0000 00:00 tsi
Avrupa bu mu? Türkiye-AB ilişkileri şimdilik unutuldu gibi. En azından Kıbrıs bağlantılı kriz unutulmuş görünüyor. AB dosyasını gündeminden düşürmeyen iyibilgi ise Avrupa'nın farklı bir yüzünü gündeme getiriyor. Üstelik, Independent gazetesinde yer alan çirkin bir köle

İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Independent önemli bir gazetecilik başarısına imza attı. Gazetenin haberi aslında sadece İngiltere ile sınırlı değil. Türkiye'de bile kaçak olarak çalıştırılan Doğu Avrupalı kadınların varlığı "duyumsanıyor." Diğer bir deyişle bu tüm toplumların problemi: Fiilen kaldırılamayan kölelik! 

Gazete, bu duruma örnek olarak, Mısır'da yanında çalıştığı İngiliz aileyle İngiltere'ye gelen ve çalışmayı sürdüren Sri Lankalı kadını gösterdi. Independent, hizmetçilik yapan Somalatha'nın (29) günde 18 saat çalıştığını, hiç izin kullanmadığını ve bunun karşılığında kendisine sadece ayda 200 sterlin ücret ödendiğini yazdı. Somalatha'nın yanında çalıştığı aileyle aynı masada yemek yemediği, artan yemeklerle idare ettiği de belirtilen haberde, artık yemek kalmazsa 29 yaşındaki hizmetçinin sadece patates ve soğan yemesine izin verildiği öne sürüldü. Evde herhangi bir yiyeceğin eksilmesi halinde doğrudan Somalatha'nın suçlanıp cezalandırıldığını da ileri süren gazete, ev sahiplerinin özellikle genç hizmetçinin vizesinin dolmasına ve kaçak durumuna düşmesine yol açtığını da iddia etti. Independent, hükümetin, ev işlerinde çalışmak üzere yurt dışından gelen kadınlara iş yeri değiştirme hakkı tanımayarak, bu "kölelik düzenini" dolaylı yoldan da olsa desteklediğini öne sürdü.

Soru şu: Avrupa bu mu? Evet, bu tüm toplumların problemi, ancak iyibilgi son günlerde sıklıkla çıkan ve bize sunulan AB imajına uymayan haberleri sizin için bir araya getirdi. Avrupa projesinin nereye gittiğini anlamak için, sadece haberlerin başlığına göz atmak yeterli... Meraklılar, ayrıntısına girebilir!


Hollanda’nın 1 Ocak şakası  
  
Yabancılar üzerine getirilen garip yasalarla meşhur Hollanda'da yeni bir yasa Türk göçmenlerin başını ağrıtacak cinsten. Sekiz yıllık ilköğretim dönemini Hollanda'da yapmayan ve 16–65 yas arasında bulunan herkes 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan Yeni Vatandaşlık yasasından dolayı Uyum Sınavına tabii tutulacak. Dil ve toplum bilgisi basta olmak üzere iki bölümden oluşacak Uyum sınavından muaf tutulacak kişiler ise 5–16 yas arasında olan yabancılar. Bu gruba her hangi bir Hollanda diplomasına sahip kişiler, Felemenkçeyi yazılı ve sözlü olarak yeterince bilenler, Hollanda toplumu ve kültürü hakkında yeterli bilgi sahibi olanlar ve son olarak 60 yas ustu olanlar da dâhil edildi.
 


En "zararsız" Müslüman, evsiz ve işsiz olanıdır!
 
AB Irkçılık ve Yabancı Düşmanlığı İzleme Merkezi'nin yaptığı araştırma, Avrupa'da yaşayan Müslümanların eğitim, konut ve iş bulmada büyük bir ayrımcılıkla karşı karşıya olduğunu belirledi. 'Avrupa Birliği'nde Müslümanlar-Ayrımcılık ve İslamofobi' başlıklı araştırmada, AB ülkelerinde yaşayan Müslümanların durumu incelendi. Araştırma, Avrupalı Müslümanların çoğunun genellikle kötü barınma koşullarında yaşadıkları, eğitimdeki başarılarının ortalamanın altında ve işsizlik oranlarının ortalamanın üstünde olduğunu gösterdi. Merkez Başkanı Beate Winkler, araştırma sonuçlarını açıkladığı basın toplantısında, Fransa'da tamamen Fransız adlı olan kişilerin iş görüşmelerine çağrılma ihtimalinin, aynı niteliklere sahip, ama adları Müslüman adına benzeyen kişilerden beş kat daha fazla olduğunu söyledi.


Hz. Muhammed'e hakaret Almanya "sahne"sinde!
 
Almanya başkenti Berlin’in en ünlü sühnelerinden biri olan “Deutsche Oper” de sergilenen “Idomeneo Operası”, oyunda Hz. Muhammed’in kesik başının görüntülenmesi yüzünden sahneden kaldırılmıştı. Eserin orijinalinde bu sahne yok ancak Idomeneo bugün yeniden perdelerini açıyor. Büyük besteci Amadeus Mozart’ın “Idemeneo Operası”, Berlin’deki  Deutsche Oper’de sergilendiğinde büyük tepki almıştı. Nedeni, esere Mozart’ın kaleminden hiç çıkmamış bir bölümün eklenmiş olması. Bu bölümde Hz. Muhammed’in kesik başı sahnede görüntüleniyordu. Müslüman ve Türklerin yoğun yaşadığı bu ülkede opera büyük reaksiyon çekti ve sahneden kaldırıldı. Ancak bugün oyun yeniden sahneye çıkıyor.
Sonradan eklenen bu çirkin bölüm, Almanya’da "problem çocuk" olarak tanınan rejisör Hans Neuenfels’in buluşu.


Danimarka varoşlarında isyan çıktı
 
Danimarka'nın başkenti Kopenhag'ın merkezinde bir grup gencin yaşadıkları binadan çıkarılmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen izinsiz gösteride olay çıktığı ve polisin 300 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi. Görgü tanıklarının ve polisin verdiği bilgiye göre, gösteriye katılan 1000 kadar kişi, kentin merkezindeki bir grup gencin işgal ettiği boş binayı boşaltmasını ve 5 yıl önce satıldığı yeni sahibine teslim etmesini isteyen mahkeme kararını protesto etti. Protestoların sertleşmesi üzerine polisin göz yaşartıcı bombayla gösteriye müdahale ettiği, ancak göstericilerin polise taş ve havai fişeklerle karşılık verdiği kaydedildi. Olaylarda en az bir göstericinin ve 2 polisin yaralandığı belirtildi. Kopenhag kenti yetkililerinin, bir grup gence 1982'de kullanma hakkını verdiği 4 katlı binayı 2001'de Father House adlı bir Hristiyan gruba sattığı kaydedildi.


Hollanda, 'utanç madalyası' taktı
 
Hollanda Savunma Bakanlığı, Srebrenitsa katliamına seyirci kalan askerlerden bazılarına dün onur madalyası verdi. Utanç olarak nitelenen gelişmeye karşı Lahey ve Saraybosna'da gösteri düzenlendi. Tepkilere rağmen töreni düzenlemekte ısrar eden Savunma Bakanı Henk Kamp, ilk madalyayı Srebrenitsa'da görev yapan birliğin komutanı Thom Karremans'a taktı. BM Barış Gücü'nü yöneten Karremans, katliam sırasında Sırp komutan Ratko Mladiç ile kadeh kaldırmıştı. Hollandalı askerler, geçtiğimiz yıl 'Srebrenitsa Anıları' isimli bir kitap yazarak katliamdan duydukları pişmanlık ve utancı dile getirmişti. Dünkü tören sırasında Zaman'ın sorularını cevaplayan askerlerden Bart Molen, madalyayı alırken vicdanının sızladığını söyledi. Bosna'daki savaştan sağ kurtulan anneler ise Hollanda hükümetini protesto etti. Münira Subasiç, duygularını şu sözlerle ifade etti: "Bu, utanç verici bir skandaldır. Kurbanlar ve aileler aşağılandı."


Danimarka'da camiye domuz kanı
 
Hazreti Muhammed karikatürleri, bütün teröristlerin Müslümanlar olduğunu öne süren ders kitapları ile dikkatleri üzerine çeken Danimarka’da bu kez bir cami alanına domuz kanı dökülmesi tepki çekti.
 
Hazreti Muhammed karikatürleri, bütün teröristlerin Müslümanlar olduğunu öne süren ders kitapları ile dikkatleri üzerine çeken Danimarka’da bu kez bir cami alanına domuz kanı dökülmesi tepki çekti.
Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da cami ve İslam Kültür Merkezi için ayrılan bir alana domuz kanı serpildi. Danimarak’da yayınlanan “Haber” gazetesinin, “Danimarka Müslümanları provoke etmekten vazgeçemiyor” şeklinde duyurduğu habere göre geçen ay gerçekleştirilen eylem videoya kaydedildi ve bant kayıtları Danimarka basın kuruluşlarına gönderildi.
Habere göre videoda elindeki bir torbadan kırmızı bir sıvıyı alana serptiren bir erkek görülüyor. Bu kişi İngilizce olarak Kopenhag’da ve diğer Avrupa başkentlerinde Cami yapımını engellenmesi gerektiğini söylüyor.


Danimarka'da Müslüman mezarlığına domuz başı!
 
Hz. Muhammed karikatürleri, peygambere hakaret yarışması ve ilkokul kitaplarında yer alan "Her terörist Müslümandır" skandal ifadelerinin ardından Danimarka'da şimdi de Müslüman mezarlarına domuz kafaları bırakıldı. Hazreti Muhammed karikatürleri, peygambere hakaret yarışması ve son olarak da ilkokul din dersi kitaplarında "Her terörist Müslümandır" ifadeleri ile tepki çeken Danimarka'da bu kez de Müslüman mezarlığı taciz edildi. Eylül ayı sonunda Danimarka'da başkent Kopenhag yakınlarındaki Bröndby kasabasında. Danimarka'da yaşayan Müslümanların uzun yıllar süren çabaları sonunda açılan Müslüman mezarlığı saldırıya uğradı.


Hollanda da Irak'ta işkence yapmış
 
Hollanda gazetesi De Volksrant'ta çıkan bir habere göre, işkence olayları Hollanda askerleri Muthana vilayetinde görev yaptığı sırada oldu.
Gazeteye göre, Iraklılar o yılın kasım ayında, Hollanda Askeri İstihbaratı ve Güvenlik Servisi mensuplarınca, Samava'daki Geçici Koalisyon Yönetimi binalarında sorgulandı.
Habere göre, kullanılan işkenci yöntemleri arasında, mahpuslara kapkara gözlükler taktırıp ve uzun süre bunlarla dolaştırdıktan sonra, zaman zaman parlak ışık altında gözlerinden gözlüklerini almak; mahpusları soğuk su içinde uzun süre bekleterek uyanık tutmak ve uzun süre yüksek sese maruz bırakmak bulunuyordu.
Yeşil Sol muhalefet partisi lideri Femke Halsema, olayın ordudaki yetkililerce üstünün örtüldüğünün aşikar olduğunu belirtti.


Fransa'da şiddet: Hükümet olağanüstü toplandı
 
Fransa'da hükümet, banliyölerdeki şiddet olaylarının tekrar başlaması üzerine, özellikle toplu taşım araçlarının güvenliği konusunu görüşmek üzere bugün olağanüstü toplandı.
 
Toplantı sonunda basının sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Nicolas Sarkozy, Marsilya'da genç bir kadının yanarak ağır yaralanmasına yol açan belediye otobüsüne yapılan saldırının faillerinin mutlaka yakalanacağı sözünü verdi.
“Yaralanan kadının ailesini telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini” belirten Sarkozy, “Saldırganları mutlaka bulucağız. Bize güvenin. Bu sözümü tutacağımı, yaralanan kadının ailesine de söyledim” dedi.


Fransa'da kızlar kötü yola düştü
 
Güney Öğrenci Sendikası'nın yaptığı araştırmaya göre öğrenciler, eğitim giderlerini karşılayıp, kiralarını ödeyebilmek için fuhuş yapıyor. Öğrenciler, genellikle eskort ajanslarında çalışıyor ya da kendilerinin internet üzerinden masöz veya çocuk bakıcısı olarak pazarlıyorlar. İngiltere'de de geçtiğimiz aylarda yapılan bir araştırmada, çok sayıda öğrencinin harç paralarını ödeyebilmek için fahişelik yaptığını ortaya koymuştu.


5 aylık bebeği sınır dışı ettiler!
 
Hollanda'da Adalet Bakanlığı, bir Hollanda vatandaşıyla evlenen Tanzanyalı kadının beş aylık bebeğini sınır dışı etme kararı aldı. Karar şimdilik uygulanmayacak.
 
Sınır dışı kararına, bebeğin kurallara aykırı bir şekilde ülkeye girmesi ve doğduğu sırada babasının kim olduğunun belli olmaması gerekçe gösterildi. Bakanlık, 25 Mayısta Tanzanya'da doğduğu bildirilen Faraja adlı bebeğin, geçerli bir pasaportu bulunmadan Hollanda'ya getirildiğini belirtti.


Alman Bakanı: Avrupa projesi krizde
 
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, “Avrupa projesinin derin bir kriz içinde olduğunu” söyledi.
 
Süddeutsche Zeitung gazetesine açıklamalarda bulunan Steinmeier, “Avrupa sınırsız bir başarı serüveni. Ancak aynı zamanda şunu da tespit etmeliyiz ki; Avrupa projesi derin bir kriz içinde” dedi. AB Dönem Başkanlığını üstlenecek Almanya'ya “büyük ve zor” görevler düştüğünü söyleyen Steinmeier, dönem başkanlıkları esnasında eski Doğu Bloku ülkeleriyle ilişkileri geliştireceklerini, Orta Doğu'dan Balkanlar'a kadar olan bölgede mevcut sorunların üstesinden gelmeye ve anayasa sorunun çözmeye çalışacaklarını belirtti.
Avrupa'nın büyük bir pazar olarak hızla büyüdüğünü kaydeden Steinmeir, AB'nin güvenlik ve iklim politikaları konusunda da ortak çözüm üretebileceğini söyledi.


Hollanda’da Müslümanlar çembere alındı!
 
Hollanda gün geçtikçe "farklılıkların barınağı" olma özelliğini yitiriyor. iyibilgi,  Hollanda'da son günlerde azınlıkların karşı karşıya kaldığı baskıların bir fotoğrafını sizler için çekti. Bu haberi okuyunca çok şaşıracaksınız. iyibilgi özel
 
Hollanda’nın Utrecht şehrinde erkek öğretmenlerle tokalaşmadığı için Müslüman öğretmen görev yaptığı Vader Rijn kolejinden atıldı. Öğretmenin görevine son verildiğini bildiren okul Müdürü Bart Engbers, dini gerekçeler yüzünden tokalaşmamanın doğru olmadığını savundu.
Öte yandan konu üzerine araştırma yapan Commissie Gelijke Behandeling (CGB) yani Eşitlik Komisyonu, öğretmenlerin el sıkışma mecburiyetinin olmadığını bildirdi. Komisyonun açıklamasını şiddetle eleştiren okul müdürü   Bart Engbers ve Eğitimden sorumlu bakan Maria van der Hoeven ise tokalaşmanın "saygıyı" sembolize ettiğini ve her öğretmenin bunu yapmaya mecbur olduğunu belirtti.    



AB rüzgarı Belçikalıya yaramadı!
 
Belçika, şakacıktan yıkılmıyor. "Belçikalı" giderek "Flaman", "Valon" ve "Brükselli" oluyor. "Kahrolsun Belçika" diyen parti yüzde 25'lik oy alıyor. Bölünme fırtınası diğer üyelere de sıçrayabilir.
 
Türk ve Müslümanlara duyduğu düşmanlıkla tepki toplayan Belçika dağılma tehlikesi ile karşı karşıya. Geçtiğimiz günlerde TV programında yapılan "Belçika Devleti sona erdi" şakası büyük bir infiale neden olmuştu. TV yetkilileri yaptıkları açıklamada bu şakanın gerçeklerden yola çıkılarak yapıldığını dile getirmişti. Şaka krizinden yola çıkan Bugün Gazatesi yazarı Erhan Afyoncu, bugünkü köşesinde "Belçikalı tabiri giderek yerini "Flaman", "Valon" ve "Brükselli"ye bıraktı. Aşırı sağcı Vlaams Belang, yani Flaman Menfaati partisinin Flaman bölgesinde, "Kahrolsun Belçika" sloganıyla oyların yüzde 25'ini elde etmesi, diğer Flaman partilerini de "yeni devlet kurma", "Valonlardan kopma" fikirlerini destekletti. Belçika basınında 2004 sonundan itibaren, "Devletin Sonu Geliyor" haberleri sık sık manşet oldu. AB, Kıbrıs'ı birleştirmeye çalışırken Avrupa'da Çekoslovakya'dan sonra Belçika'da bölünme yolunda hızla ilerliyor. Belçika'yı bu yolda başka devletlerin izlemesi de tarihçiler ve siyaset bilimciler için sürpriz olmayacak." diyor.



Hollanda aşırı sağa teslim!
 
Gün geçtikçe aşırı sağa teslim olan Hollanda’da gençler ırkçı örgütlenmelere gidiyor. Dün gece Hollanda'da yine bir cami kundaklandı. Saldırının arkasında ise “Kan ve Onur” örgütünün ismi geçiyor. İşte ırkçı bir örgütün anatomisi. iyibilgi özel
 
Hollanda’da ırkçı saldırılar gün geçtikçe artıyor. Hollanda'nın Maastricht kentinde, Hollanda Diyanet Vakfına bağlı Tevhid Camisi bu sabaha karşı kimliği belirsiz kişilerce kundaklandı. Maastricht polisinden yapılan açıklamaya göre, saat 4 sularında caminin bir camı kırılarak, içeriye benzin dolu bir bidon atıldı. O sırada etraftaki komşulardan birinin saldırganları görerek itfaiyeyi uyarmasıyla yangın büyümeden söndürüldü.
Bu Hollanda’da sağın yükselişinin tek göstergesi değil. Geçtiğimiz haftalarda Hollanda, Bosna’daki katliama seyirci kalan askerlerine madalya vermiş ve bu basına “utanç madalyası” olarak yansımıştı. Geçtiğimiz mayıs ayında Hollanda’da devlet memuru olarak çalışan ve batılı olmayan ülkelerden gelen yabancılara aynı görevi yapan Hollandalılara göre daha az maaş ödendiği bildirilmiş, aynı günlerde Hollanda parlamentosu teröre karşı Avrupa'nın en sert yasasını kabul etmişti.


Hollanda’nın çivisi çıktı: Şimdi de ‘sübyancı’ parti
 
Hayırseverlik, Özgürlük ve Farklılık (NVD) adıyla parti kuracaklarını açıklayan Hollandalı pedofililer (sübyancılar) ülkede tepki ile karşılandı.
 
Hollanda’da, çocuklarda yasal cinsel ilişki yaşının düşürülmesini isteyen pedofililer (sübyancılık), "seslerini duyurmak" için siyasi parti kuruyorlar. Hayırseverlik, Özgürlük ve Farklılık (NVD) partisinin internet sitesindeki açıklamada, resmi başvurunun yarın yapılacağı bildirildi.

iyibilgi.com



Bu haber 475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,125 µs