En Sıcak Konular

Eski vekile kaçak kazı baskını

0 0 0000 00:00 tsi
Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Kıyıkışlacık Köyü'nde tarihi eser bulmak için kaçak kazı yapan, aralarında eski bir milletvekili ve bir kadın gazeteci ile emekli bir öğretmenin de bulunduğu 9 kişi gözaltına alındı. Operasyonda bazı tarihi eserlerin yanı s

Kaçak kazı, Anavatan Partisi Muğla Milletvekili olarak 1983- 1987 döneminde parlamentoda yeralan Mehmet Umur Akarca'nın ağabeyi olan Milas eski Belediye Başkanı Faruk Akarca'ya ait çiftlik arazisinde yapıldı.

Kaçak kazı ihbarını değerlendiren Milas ve Kıyıkışlacık jandarma karakolundan 40 kişilik ekip, geceyarısı Kıyıkışlacık Köyü yakınlarındaki birinci derece doğal ve arkeolojik sit alanında bulunan çiftlikte operasyon yaptı. Çiftlikte M.Ö. 1200 yıllarından kalma iki tarihi oda mezarın bulunduğu yerde, üç ayrı noktada kepçe ve kazma- küreklerle kaçak kazı yapıldığı saptandı.

Kazı yapılırken suçüstü yakalanan eski milletvekili Mehmet Umur Akarca (61), emekli öğretmen Dilek Ata (64), Orta Doğu Gazetesi eski Ankara İstihbarat Şefi, sarı basın kartı sahibi kadın gazeteci İlban Atabalcı (35), Marmaris'te emlakçılık yapan Oğuz Teke (37), muhasebeci Mehmet Gürkan Balcı (32), kepçe operatörü Eyüp Polat (30), çiftliğin kahyası Muzaffer Enginsu (64), oğlu Faruk Enginsu (37) ve işçi Kemal Sağır (44) Kıyıkışlacık Jandarma Karakolu'na getirildi.

Kazı yerinde yapılan aramalarda çok sayıda kazma, kürek, el arabası, bir kepçe, 7.65 milimetre çapında ruhsatsız bir tabanca ve üç ruhsatsız av tüfeği bulundu.

1983- 1987 döneminde ANAP Muğla Milletvekili olarak parlamentoda bulunan Mehmet Umur Akarca'nın evinde yapılan aramalarda M.Ö. 2'nci Yüzyıl'a ait bir insan başı heykeli, 500 yıllık bir kapı tokmağı, yağdanlıklar ve bazı eserler ele geçirildi. Kaçak kazı yapıldığını, Milas Müzesi Müdürü Erol Özen ve arkeologlar tarafından da raporlarla saptadı. El konulan eserler müzeye teslim edildi. Eski milletvekili Mehmet Umur Akarca ile beraberindeki emekli kadın öğretmen ve kadın gazetecinin de aralarında bulunduğu zanlıların sorgularının devam ettiği belirtildi.

Hürriyet
 



Bu haber 522 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,133 µs