En Sıcak Konular

Müjde! Milli robot genelgesi yayınlandı

0 0 0000 00:00 tsi
Müjde! Milli robot genelgesi yayınlandı Bursa Osmangazi'de öğrencilerin kültürel faaliyetlere katılımı yasaklandı. Milli Eğitim, öğrencilerin sınavlara yoğunlaşmasını amaçladıklarını söyledi. Ayla Algan ise "Biz robot yetiştirmiyoruz, eğitimin beyaz kağıtlara hapsine son verilmeli" diyor.

Bursa Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü okullara gönderdiği yazı ile öğrencilerin kültür sanat faaliyetlerine götürülmesini ve okullarda bu faaliyetlerin yapılmasını yasakladı. Gerekçe ise ile OKS ve ÖSS'ye hazırlanan öğrencilerin zaman kaybetmemesi. Sanatçı- eğitimci Ayla Algan bu durumu kınıyorum. Robot değil insan yetiştiriyoruz yorumunu yaptı.

Sinirden güldüren gerekçe 

Okullarda şiddet fırtınası eserken, öğrencilerin şiddet eğilimlerinin sağaltılması ve ruhsal gelişimlerini gerçekleştirmek için pedagoglar şiddetle tavsiye edilen kültürel faailetlerinin Milli Eğitim tarafından yasaklanması oldukça düşündürücü. Hem de öğrencileri psikolojik yıkıma götüren ÖSS ve OKS sınavlarına hazırlanmaları gerekçesi ile.

Beyaz kağıtlara hapsedilmiş eğitimden vazgeçin

Milli Eğitim yetkililer tarafından okullara gönderilen genelgeyi yorumlayan tiyatro sanatçısı ve drama eğitmeni Ayla Algan, bu kararın eğitimcilerin anne- babalara iyi ve yaralı görünmek adına alındığını söyledi. Milli eğitim yetkililerinin boy gösterisi yapmaktan kaçınarak hareket etmesi gerektiğini söyleyen Algan, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Biz robot yetiştirmiyoruz. İnsan yetiştiriyoruz. Bu determinist tavırlardan bir an önce vazgeçilmeli. Ezbere dayanan eğitim anlayışı yüzünden insanlarımız akıl yürütme yeteneğini kaybedip, çevresinde olan biteni fark edemiyor. Kendi kararlarını kendisi verebilen, farkındalığı gelişmiş bireyler için, öğrenciler sanat destekli eğitimden geçirilmeli. Bu anlamda bu Osmangazi Milli Eğitim yetkililerini kınıyorum. İnsanların IQ'sunun yanında, duygusal zekası da olduğunu eğitimcilere bir kez daha hatırlatıyorum. Eğitim sadece beyaz kağıtlarda yapılmaz. Bu eğitim sistemimiz yüzünden demokrasiyi, burjuva demokrasisi olarak tanıyoruz."



Bu haber 370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,097 µs