= Demirel | " /> = Demirel | "/>

En Sıcak Konular

Bekaroğlu: Erdoğan = Demirel

13 Mart 2009 14:51 tsi
Bekaroğlu: Erdoğan = Demirel Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e benzetti.

Atatürk Havalimanı taksici esnafını ziyaret eden Mehmet Bekaroğlu, sorunlarını dinleyerek onlardan oy istedi. Gündemdeki konulara da değinen Bekaroğlu, darbelerle gidip gelen Süleyman Demirel'in, Refahyol Hükümeti'ne karşı 28 Şubat'ı bizzat organize eden insanlardan birisi olduğunu söyledi.

''Sayın Erdoğan da giderek Demirelleşiyor kanaatini taşıyorum'' diye sözlerini sürdüren Bekaroğlu, ''Çok enteresandır. Geçmişte askeri müdahalelerle, muhtıralarla defalarca hükümetlerden uzaklaştırılmış bir lider. 28 Şubatta Refahyol Hükümetine karşı bizzat olayı organize etmiş, içinde bulunmuştur. Gerekçesi 'daha açık bir müdahaleyi önledim' diyor. Bu hiç inandırıcı bir şey değildir. Bilmiyorum, Sincan'dan tankların yürüyüp yürümediğinden haberi var mı yok mu? Ama 28 Şubat'ın bütünü Demirel'in bilgisi dahilinde, içinde bulunduğu bir organizasyon tarafından yürütüldüğünü şimdi herkes biliyor. Maalesef 40 sene sanki müdahalelerle mücadele ediyormuş gibi görünen Demirel, en son bir darbenin bizzat aktörlerinden biri haline gelmiştir. Sadece tanklar gösterilmiş başka yöntemlerle hükümet devrilmiştir. Gelenekleri, Anayasayı çiğneyerek hükümet kurma görevini Mesut Yılmaz'a vermiştir.'' izahını yaptı.

"DARBEYE KARŞI OLAN DEMİREL, 28 ŞUBAT'I ORGANİZE ETTİ"

Başkan adayı Mehmet Bekaroğlu, AK Parti'ye rey verenlerin kızmamasını isteyerek Tayyip Erdoğan'ın giderek Süleyman Demirel'e benzediğini söyledi. Bekaroğlu, ''Süleyman Demirel 1960 darbesine karşı çıkmıştır. Yani DP Menderes'in, bakanların asılmasından sonra kurulan APde Demirel 'darbeye karşı demokrat biziz' diye gelmiştir. Ama yıllar geçmiş 27 Mayıs'ta idam edilenlerin haklarının iadesi için hiçbir şey ve yasal düzenleme yapmamıştır. Menderes ve diğer bakanların mezarlarının İstanbul'a nakletme işi de çok sonra Özal'a nasip olmuştur. Bir taraftan askeri darbelere karşı olmuş gibi görünmüş öbür taraftan da bunları ortadan kaldıracak hiçbir iş yapmamış. En sonunda bir darbenin bir aktörü haline gelmiştir'' görüşünü belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın da 28 Şubat'a karşı ve mağdurlarından birisi olduğuna dikkat çeken Bekaroğlu, ''Ama Sayın Erdoğan eğer darbelerle ilgili anayasayı değiştirecek gücünüz varken bir şey yapmıyorsanız bu işler aynen size geri dönebilir. Bütün millet arkasındadır. Ona anayasayı değiştirecek güç verdi. Ama Erdoğan polemikler yapmaya devam ediyor ama hiçbir iş yapmıyor'' şeklinde konuştu.

"GÖZALTINA ALINACAKLAR, 28 ŞUBAT'IN GÜÇLÜ İSİMLERİ OLABİLİR"

Ergenekon davasının demokrasi için müthiş bir gelişme olduğuna ve desteklediğine işaret eden Mehmet Bekaroğlu, ama bu işte bir bit yeniği de olduğuna değindi. Bekaroğlu, ''Güç yarışı ve siyasete malzemeye dönüştürülmesi bu işi sulandırır. Eğer hükümet ya da başkaları ona destek veriyor görüntüsüyle siyasete alet edilirse bu soruşturmadan sonuç alınamaz. Başbakan ya da hükümetin bu soruşturmanın sonuna kadar arkasındayız sözü önemli. Ama bir hükümet bağımsız mahkemenin nasıl arkasında olabilir. Ancak bağımsız mahkemelerin elini rahatlatacak kararlar alır.'' dedi.

Bekaroğlu, seçimden birkaç gün önce, 28 Şubat aktörlerinden bazısının sansasyon için gözaltına alınıp seçim malzemesi olarak kullanılabileceği uyarısını tekrarlayarak bu kişilerin kimler olabileceğini bilmediğini ancak ünlü gazeteci ve komutan olabileceğini ifade etti.

Bekaroğlu, şöyle devam etti: ''İsimler olarak bir şey söylemedim. Ya ünlü gazeteci olacak ya ünlü bir komutan olacak. Eğer 28 Şubat'la ilgili bir hesaplaşma söz konusu ise 28 Şubat'ın güçlü isimleri olabilir. Eğer iyi okuyorsanız. Medyanın haber verme biçimine bakarsanız sanki böyle bir şey olacak gibi bir hisse kapıldım, bunu açıkladı. Biraz da ön kesmek için açıkladım. Çünkü sayın başbakan çok sıkışmış vaziyette. Desteğe ihtiyacı var. Davos havası yetmedi yeni bir şeye ihtiyacı var. Muhtemelen bu olabilir diye tahmin ediyoruz. Yoksa savcıların işine karışmak gibi herhangi bir şeyim yok, olamaz. Savcılar ya da bir yerlerden duymuş değilim. Elbette bu tutuklamalar şimdi yapılacaksa bir sözüm yok. Ama bu siyesi bir gösteriye dönüşmesin diye açıkladım.''

CİHAN



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,021 µs