En Sıcak Konular

Avukat Avşar Erdoğan'a iftiradan yargılanıyor

0 0 0000 00:00 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında ”Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik silahlı saldırının azmettiricisi olduğu” iddiasıyla suç duyurusunda bulunan Avukat Ömer Lütfü Avşar'ın, Başbakan'a ”iftira” attığı gerekçesiyle 1 yıldan

Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın bugünkü duruşmasına, sanık Avşar ile Başbakan'ın avukatı Fatih Şahin katıldı.

Sanık Avşar, ifadesinde Danıştay 2. Dairesi üyelerine yönelik saldırıyı azmettirdiği iddiasıyla Başbakan Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, iddialarına dayanak olarak Erdoğan'ın basında yer alan beyanlarını gösterdiğini kaydetti.

Suç duyurusunun ardından, Başbakan Erdoğan hakkında Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) 309. maddede yer alan “Anayasayı ihlal” suçlamasıyla adli işlem yapılmasını beklediğini anlatan Avşar, kendisi hakkında TCK'nın 267. maddesinde düzenlenen “iftira” suçundan dava açıldığını belirtti.

Avşar, “Başbakan Erdoğan'ın, Danıştay 2. Dairesi'nin türbanla ilgili vermiş olduğu karara ilişkin, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na yakışmayacak ifadelerle bilinçli ve sürekli bir şekilde Danıştay'ı eleştirerek hatta itham ederek hedef gösterdiğini” ileri sürdü.

Kendisinin bir hukukçu olarak herhangi bir fiil uydurması ve suç isnadında bulunmasının söz konusu olmadığını savunan Avşar, “Yargı hedef gösterilmiştir. Danıştay kararından sonra verilen beyanatlarda ise 'it ürür kervan yürür' anlamına gelen ifadeler kullanılmıştır. Sayın şikayetçi başbakan yargıyı hedef göstererek, baskı altına almaya yönelik cebir göstermiştir” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin de sanık Avşar'ın Başbakan Erdoğan'ın Danıştay saldırısını azmettirdiği yönünde savunma verdiğini belirterek, Avşar'ın üzerine atılı iftira suçunu işlediği yönünde kanaatleri olduğunu belirtti ve sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Cumhuriyet Savcısı Durak Çetin de mütalaasında, sanık Avşar'ın, TCK'nın 267/1. ve 2. maddeleri uyarınca cezalandırılmasını istedi.

Avşar, mütalaaya katılmadığını belirterek, esas hakkındaki savunmasını hazırlamak için süre talep etti. Yargıç Ali Muzaffer Mutlu, sanık Avşar'a esas hakkındaki savunmasını yapması için süre vererek, duruşmayı erteledi.

Hürriyet

 

 
 
 
 



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,544 µs