En Sıcak Konular

Bakandan bedelli askerlik açıklaması

16 Mart 2009 16:35 tsi
MİLLİ Savunma Bakanı Vecdi Gönül, “İhtiyaçtan fazla askere müracaat kaydı olacak ki bedelli askerlik konusu gündeme gelebilsin.

Ancak şu an gündemimizde bedelli askerlik konusu yer almamaktadır” dedi. ABD heyetinin Başkan Obama'nın gelecek günlerde Türkiye'ye uğrayacağı bilgisini verdiğini aktaran Gönül, “Eskiden Türkiye'ye gelen ülke temsilcileri dönerken Yunanistan'a da giderlerdi. Şimdi gitmiyorlar. Demek ki Türkiye artık daha güçlü ve Yunanistan ile eş seviyede bir ülke değil” diye konuştu.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'ne gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, önce Turgutreis Belediye Başkan adayı Numan Pekdemir ile meclis üyesi adaylarını tanıttı. Ardından beraberindeki AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır ve AKP İlçe Başkanı Yılmaz Algül ile birlikte Atatürk Meydanı'nda hazırlanan miting alanına geçti. Gönül, Türk bayrakları ve AKP flamalarının yanı sıra ‘Arıtma Tesisi İstiyoruz’, ‘Yeter Söz Milletin’, ‘Devlet Hastanesi İstiyoruz’ ve ‘Turgutreis İlçe Olsun’ yazılı dövizler taşıyan yaklaşık 300 kişilik kalabalığa seslendi. İktidara geldikleri günden bu yana Türkiye'nin üretiminin ve uluslararası camiada gücünün artması için çaba verdiklerini savunan Gönül, “Hükümetimiz emeklerinin sonuçlarını da alıyor. ABD'de 20 Ocak'ta göreve başlayan yeni hükümetin temsilcileri geçenlerde ülkemizi ziyaret etti. Eskiden olsa, aylar önceden randevu alır, bizim temsilcilerimizle 15 dakika anca görüşürlerdi. Bugün onlar geldi ve ABD2nin Devlet Başkanı Obama'nın da ülkemize geleceği bilgisini verdi. Eskiden Türkiye'ye gelen ülke temsilcileri dönerken Yunanistan'a da giderlerdi. Şimdi gitmiyorlar. Demek ki Türkiye artık daha güçlü ve Yunanistan ile eş seviyede bir ülke değil. Turgut Özal döneminde bunun ilk adımları atıldı, partimizin iktidarlığında da şahlandı” diye konuştu.

Bakan Gönül, bedelli askerliğin gündemlerinde olmadığını da belirterek, şunları söyledi:

“1111 sayılı kanuna göre ihtiyaçtan fazla asker müracaatı olursa Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı'na bildirir ve o miktar için bedelli askerlik uygulanır. Bu nedenle ihtiyaçtan fazla askere müracaat kaydı olacak ki bedelli askerlik konusu gündeme gelebilsin. Ancak şu an gündemimizde bedelli askerlik konusu yer almamaktadır. Çünkü Genelkurmay Başkanlığı'ndan askerliğe başvuru sayısının yeterli miktarda olmadığı yönünde açıklama yapıldı. Bu konu bizim de gündemimizde yer almamaktadır.”

Bodrum Yarımadası'nın incisi Turgutreis'te arıtma tesisi bulunmamasının şaşırtıcı olduğunu belirten Gönül, “Arıtma tesisi için sorun para değildir. İş bilenin, kılıç kuşananındır. Birçok belediye Avrupa Birliği'ne projelerine hazırlayıp gönderdikten sonra, projelerin uygulanması için fon almıştır. Turgutreis’in acilen bir arıtma tesisine ihtiyacı var” dedi.

AKP Turgutreis Belediye Başkan adayı Numan Pekdemir ise beldenin sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatıp oy istedi.

Hürriyet



Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,652 µs