En Sıcak Konular

Altınok'suz Keçiören'de AKP'nin durumu

19 Mart 2009 11:48 tsi
Ankara'da, Gökçek, Karayalçın, Yavaş arasında kıyası devam eden seçim yarışı ilçe adayları arasında da yaşanıyor. Turgut Altınok'suz Keçiören'de AKP'nin durumu...

Turgut Altınok’un son anda adaylıktan çekilmesiyle Keçiören’de kısa süreli bir kriz yaşayan AK Parti Mustafa AK ile yola devam etme kararı aldı. Bu son dakika değişikliği CHP ve AK Parti’nin elini güçlendirir yorumuna sebeb olurken, yapılan anketlerde çıkan sonuçlar Keçiörenlilerin tercihlerin de çok fazla bir değişiklik olduğunu ortaya koydu.

KEÇİÖREN’DE KİM ÖNDE?

Ankara’da Melih Gökçek’le Karayalçın ve Mansur Yavaş arasında kıran kırana yarış devam ederken asıl mücadele ilçelerde yaşanıyor.

Ankara Büyükşehir’de yapılan ölçümlemelerde Gökçek rakiplerine göre önde olsa da seçim ‘çantada keklik değil’ ve görünen o ki rekabet son ana kadar devam edecek.

Keçiören başta olmak üzere, Gölbaşı, Etimesgut ve Yenimahalle’de büyük bir yarış var.
Bağımlı bağımsız, seçim anketlerinde iddialı açıklamalardan meydanda geçilmiyor.  Ankara’da AK Parti ile MHP arasında uzun zamandır görülmemiş biçimde ciddi bir seçim rekabeti yaşanıyor.
 
Keçiörende Turgut Altınok sonrası aday olan AK Parti adayı Mustafa AK ile MHP adayı Şükrü Şahin arasında ciddi bir yarış var. MHP’nin Ankara’da yakaladığı olumlu rüzgarı arkasına alan Şahin seçime asılıyor ve AK’ı zorluyor.

Keçiören’de Ankara Sosyal Araştırmalar Merkezi (ANAR) tarafından 2561 kişiyle yapılan araştırmada bugün genel seçim olsa AK Parti’nin oyunun % 49.8 olduğu görülüyor. ANAR’ın son seçimlerde Tarhan Erdem’le birlikte en doğru sonuç veren şirketlerden biri olduğunu belirtelim. MHP ve CHP’nin toplamından daha fazla olan bu farkın seçimlere nasıl yansıyacağı merak uyandırıyor. ANAR’ın araştırmasında CHP’nin oyu % 23.7, MHP’nin oyu ise % 21.5 olarak bulunuyor.

“Keçiören Belediye Başkanlığı seçiminde oyunuzu kime vereceksiniz” sorusuna ise araştırmaya katılanların % 46.1’i Mustafa AK cevabını verirken, % 30.0’u Şükrü Şahin ve % 20.3’ü Taner Güler cevabını veriyor.

Bu sonuçlar sandığına nasıl yansır bilinmez ama seçimlere 9 gün kala Mustafa AK, Şükrü Şahin’e göre bir adım daha önde. Ama siyasette 24 saatin uzun süre olduğunu unutmamak gerekiyor.

 

kullan

 

haber7

 



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,455 µs