En Sıcak Konular

Lösemili çocuklar sömürülüyor mu?

0 0 0000 00:00 tsi
Lösemili çocuklar sömürülüyor mu? Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Murat Tuncer'in 'Kurbanımı onlara bağışlamam. Çünkü LÖSEV sömürülüyor' açıklaması ortalığı karıştırdı. LÖSEV suç duyurusunda bulundu.

Kanser Daire Başkanı "Ben kurbanımı LÖSEV'e vermem" deyince kıyamet koptu. LÖSEV suç duyurusu yaptı.

Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, Günaydın gazetesine LÖSEV'in kurban bağış çağrısı için "Lösemili çocuklar sömürülüyor. Toplanan yardım çok büyük. Ben kurbanımı onlara bağışlamam" demeci verdi.

'BİZE ÇAMUR ATIYOR'

Bu açıklama kıyamet kopardı. LÖSEV Başkanı Dr. Üstün Ezer "Kıskançlıktan çamur atıyor" dedi. LÖSEV Yönetim Kurulu da "Lösemili çocukların yiyeceği bir kilo kıymaya, bedava alacağı ilaca gözünü dikmiş" diye tepki gösterdi.

'KONUŞMAYA HAKKI YOK'

Hasta çocukların aileleri Prof. Murat Tuncer'i, "Hastalara günde 30 dakika ayırıyor, özel hasta bakıyor, lösemilileri parayla muayene ediyor" diye suçladı. Prof. Murat Tuncer için vakıf ve 60 hasta yakını suç duyurusunda bulundu.

"TEPKİ SUÇLULUK PSİKOLOJİSİNDEN"

Prof. Dr. Murat Tuncer LÖSEV'i şu sözlerle yanıtladı: "Devlet zaten ihtiyacı olan çocukların her ihtiyacını karşılıyor. Böyle tepki vermeleri suçluluk psikolojisinden."

LÖSEV'in "Kurbanınızı bağışlayın" kampanyası için Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Prof. Tuncer "Ben vermem" deyince vakıf ve aileler ayağa kalktı. Prof. Tuncer hakkında suç duyurusu yapıldı.

Yıllardır Türk Hava Kurumu ile tarikatlar arasında polemik konusu olan kurban tartışması sağlığa da sıçradı. Sağlık Bakanlığı Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer, Günaydın gazetesine Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (LÖSEV) kurban bağışı çağrısı için "Kurbanımı kanser derneklerine bağışlamam, lösemili çocuklar sömürülüyor" diye konuşunca kıyamet koptu. LÖSEV ve hasta yakını aileler basın açıklamasıyla Tuncer'i kınadı ardından da suç duyurusunda bulundu. Vakıf ve 60 hasta yakını savcılığa giderek dilekçe verdi. Her şey Kurban Bayramı'nda kesilen kurbanların yardım olarak toplanmasına yönelik kampanyadan sonra başladı. LÖSEV bu yıl düzenlediği kampanya ile gazeteler ve reklam panoları aracılığıyla "Onları yaşatalım", "Lösemili çocuklarımızın 12 ay boyunca taze et ve et ürünleriyle beslenmelerini istiyorum", "Bağışlarınız hayat bulsun" diye kurban etlerinin LÖSEV'e bağışlanması için çağrı yaptı.

ZEHİR ZEMBEREK SÖZLER

Kampanya sürerken Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer'in Günaydın gazetesine yaptığı, "Ben kurbanımı Mehmetçik Vakfı'na bağışlarım. Kanser derneklerine bağışlamam. Lösemili çocuklar sömürülüyor. Bir yılda lösemi tanısı alan çocuklar en fazla 500 kişidir. Toplanan yardım ise çok büyük. Lösemili çocukların hepsinin ailesi fakir değil. Bu aileler üzülüyor" açıklaması, LÖSEV'in tepkisine neden oldu. LÖSEV'e bağlı olarak faaliyet göseteren Aile Komitesi zehir zemberek bir açıklama yaptı: "Kanser Daire Başkanı mı? Devletin Sağlık Bakanlığı'nın çok önemli bir dairesini, Kanser Daire Başkanlığı'nı vekaleten yürüten, kanser gibi önemli bir konuya günde 15-30 dakikasını veren, kendisine ait bir çocuk kliniğinde her gün saat 12.00'den sonra özel hasta bakan, lösemili hastaları bile parayla muayene eden, başkanı olduğu sağlık vakfı kanalıyla çeşitli işler yapan, lösemili hastaların değil sorunlarını, sayısını bile bilmeyen İstanbul'da özel bir hastanede haftanın belirli günlerinde özel konsültanlık yapan bir kişinin lösemili çocuklar hakkında konuşmaya hakkı olmadığını düşünüyoruz."

PROFESÖRE KINAMA LÖSEV

Başkanı Üstün Ezer de "Her kurban bağışının kaydını tutuyoruz. Hasta çocuklara 5 yılda toplam 16 milyon YTL bağışta bulunduk. Devletten tek kuruş yardım almadık. Kurban bağışlarıyla lösemili çocuğun evine bir yıl boyunca ihtiyacı olan yiyecek yardımı teslim ediliyor" diyerek, devlet kurumları kullanılarak bu konuda konuşulmamasını istedi. LÖSEV basın açıklamasında da Tuncer'i çok sert sözlerle eleştirdi: "Kanser Daire Başkanı, lösemili çocukların yiyeceği bir kilo kıyma, 1 kangal sucuğa, bedava alacağı bir kutu ilaca gözünü dikmiş, engellemeye çalışmaktadır. Dünyada bile eşi örneği görülmeyecek bütün Türkiye ve lösemili, kanserli ailelerce kınanan bu davranışı ve bu kişiyi biz de kınıyoruz." Bu gelişmelerin ardından LÖSEV yetkilileri, çocukların aileleri ve daha önce tedavi görerek iyileşen gençlerle birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek Prof. Tuncer hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede Tuncer'in sözlerinin "hakaret" suçunu içerdiği ileri sürüldü.

Suçluluk psikolojisi

Kanser Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Tuncer ise suçlamalara şu yanıtı verdi: "Bu benim kişisel kararımdır. Kurbanımı nereye vereceğime kendim karar veririm. Bu sorulduğunda da bu kararımı açıklarım. Ayrıca bunu yıllardır açıklıyorum. Devlet zaten ihtiyacı olan, sosyal güvencesi bulunmayan lösemili çocukların her türlü ihtiyacını karşılıyor. Böyle bir tepki gösterilmesi suçluluk psikolojisindendir." Tuncer 2003 yılı Kurban Bayramı öncesinde de LÖSEV için bakanlığa şikâyette bulunmuş.

Sabah



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,775 µs