En Sıcak Konular

JİTEM davasına "devlet sırrı" ertelemesi!

0 0 0000 00:00 tsi
JİTEM davasına JİTEM üyesi oldukları iddiasıyla yargılanan PKK itirafçılarının görevleriyle ilgili Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen belge, "gizli" ibaresi nedeniyle okunmadı. Bunun üzerine mahkemede tartışma çıktı!

Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele (JİTEM) üyesi oldukları iddia edilen ve çete kurup cinayetler işledikleri ileri sürülen eski PKK itirafçıları Ali Ozansoy, Hüseyin Tilki, Abdulkadir Aygan, Hayrettin Toka, Fethi Çetin, Hacı Hasan, Adil Timurtaş, Recep Tiril, Mehmet Zahir Karadeniz, Lukman Gündüz ve Faysal Şanlı'nın Diyarbakır Askeri Mahkemesi'nde yargılanmalarına 22 Aralık günü devam edildi.

Gizli belge tartışması
Bir önceki davada haklarında ömür boyu hapis cezası istenen sanıkların jandarmadaki görevlerinin sorulması üzerine Jandarma Genel Komutanlığı'nın gönderdiği belge, mahkemeye ulaştı. Ancak 'gizli' ibareli belge, mahkeme heyeti tarafından okunmadı. Askeri Savcı'nın bilgilerin 'gizli' tutulması gerektiğini, kapalı zarf içinde dosyada bulundurulması gerektiğini bildirmesi üzerine mahkeme heyeti, belgenin okunmadan dosyaya eklenmesi yönünde karar aldı. Müdahil avukatlardan Tahir Elçi ise, "gizli" kaydının yargılama sırasında geçerli olamayacağını ileri sürdü. Mahkeme, "gizli" ibareli yazı ile ilgili Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gönderilen belgenin 'askeri hizmet" ya da "devlet sırrı" niteliğinde olup olmadığı yönünde Jandarma Genel Komutanlığı'ndan bilgi istenmesine karar verdi. Mahkeme ayrıca 2 yıl önce Jİ- TEM'in faaliyetleriyle ilgili açıklamalardan sonra İsveç'e iltica eden itirafçılardan Abdülkadir Aygan hakkında tutuklama kararı çıkarılmasına, diğer sanıkların da ifadelerinin alınmasına karar verdi.



Bu haber 447 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,054 µs