En Sıcak Konular

Rektör: 'Öğrenciye tokat'la gündeme geldiğimiz için utanç duyuyorum

0 0 0000 00:00 tsi
Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığının, "öğretim üyesi profesörün öğrenciyi dövdüğü" iddialarıyla ilgili soruşturma başlattığını belirtti.

Prof. Dr. Okudan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SÜ Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. A.A.S’nin, ders sırasında öğrencisi Erkan D’yi (21) tokatladığı ve öğrencinin söz konusu öğretim üyesinden şikayetçi olduğuna ilişkin bugün bazı gazetelerde yer alan olayla ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Erkan D’nin, Rektörlük binasına geldiğini ve dövüldüğünü iddia ettiğini anlatan Okudan, "Erkan, sınıfın hepsinin de buna şahit olduğunu öne sürdü. Bu öğrenci, ’Ben sınıfın ortasında dayak yedim onurum kırıldı’ diyerek altına imza attığı dilekçesini bize verdi" dedi. Öğrencinin olayla ilgili arkadaşlarını da şahit gösterdiğini ifade eden Okudan, şunları söyledi: "Öğrencinin sınıftan 3-5 arkadaşı da Rektörlüğe gelerek olayı doğruladı. Bu başvuru üzerine, ben de Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığına gerekli talimatı verdim. Dekanlık, "öğretim üyesi profesörün öğrenciyi dövdüğü" şeklindeki iddialarla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma yasal prosedürlere göre devem edecek. Ancak şunu söylemeliyim; üniversitem böyle bir olayla gündeme geldiği için, utanç duyuyorum. Çünkü bu çağda dayak ilköğretim okulunda bile kabul edilemez, bunu üniversitede düşünmek bile istemiyorum." Erkan D, iddialarının arkasında olduğunu ve dilekçesinde ifade belirttiklerinin dışında fazla bir şey söylemek istemediğini söyledi. Bazı gazetelerde, Fen-Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. A.A.S’nin, ders sırasında öğrencisi Erkan D’yi (21) tokatladığı yolunda haberler yer almıştı.



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,233 µs