En Sıcak Konular

Ankara'ya kızan İran, âlimleri topluyor

0 0 0000 00:00 tsi
Ankara'ya kızan İran, âlimleri topluyor İstanbul'daki Sünni toplantısına kızan İran, Şii ve Sünni alimleri Tahran'da biraraya getirecek.

İran"ın İstanbul"daki Sünni toplantısına tepki olarak İran"da Şii ve Sünni alimleri biraraya getirecek büyük bir toplantı yapmayı hedeflediği bildirildi. İran"da yayımlanan Aftab-e Yazd gazetesinin "Dışişleri Bakanı Muttaki: Irak'taki Çatışmaların İpucu Irak Dışındadır" başlıklı haberinde, İran Dışişleri Bakanı Muttaki"nin, Sünni ulemanın İstanbul'da düzenlediği toplantıyla ilgili olarak ayrılık yaratmak amacıyla bazı çabaların sürdürüldüğüne değinerek "Bu gibi girişimleri perde arkasında planlayanların foyaları ortaya çıkmıştır. Şiilerle Sünnilerin birlikteliğini bozma yolundaki her türlü çaba başarısızlığa mahkumdur. İslam dünyasının büyük Şii ve Sünni alimleri, Tahran'da düzenlenecek bir toplantıya katılmak üzere davet edilecektir" dediği bildirildi.

İran'ın, Mekke Anlaşması'na bağlı olduğunun altını çizen Muttaki"nin "Irak'ta yaşanan etnik çatışmaların ipucu Irak dışındadır. Bizim çabalarımız, Irak'ta sükûnet ve güvenliğin sağlanması yönündedir" ifadesini kullandığı kaydedildi. Irak halkının, ülkelerinde yaşanan gelişmelerin tamamen bilincinde olduğuna değinen İran Dışişleri Bakanı Mutteki, Irak'taki bazı gizli ellerin ayrılık ve fitne yaratmasını engellemek için çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak "Görüş ve fikirlerimizi Türk makamlarına ilettik. Bölgedeki tüm ülkeler ve özellikle de Irak'a komşu ülkelerin, meseleleri daha duyarlı bir şekilde takip etmeleri gerektiğine inanıyoruz" dedi.



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,930 µs