En Sıcak Konular

112 görevlisinin psikolojisi bozuldu

1 Nisan 2009 12:08 tsi
112 Acil Servis'i arayarak yardım isteyen ancak 5 gün sonra cesedi bulunan İHA muhabiri Güneş ile konuşan Kahramanmaraş 112 kontrol komuta merkezindeki kadın doktorun psikolojisinin bozulduğu ortaya çıktı.

Kahramanmaraş'ta yaşanan helikopter kazasında BBP Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişi hayatını kaybetti. Kaza sonrası yaralı olan İHA Muhabiri İsmail Güneş 112 acil servisini arıyıp yardım istemişti. Günlerce süren aramalar sonrası ulaşılan enkazda helikopter kazasından kimsenin sağ kurtulmadığı gerçeği öğrenilirken İHA Muhabiri Güneş'in cesedi ise enkazın uzağında donmuş şekilde bulunmuştu.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, Tüm Türkiye'yi yasa boğan kazanın ardından 112 Acil Servis'i arayarak yardım isteyen ancak 5 gün sonra cesedi bulunan İsmail Güneş ile konuşan Kahramanmaraş 112 kontrol komuta merkezindeki kadın doktorun psikolojisinin bozulduğu ve tedavi gördüğü ortaya çıktı.

İsmail Güneş'in, cep telefonu ile arayıp konuştuğu 112 Acil servis doktoru iki günlük psikolojik tedavi görmesinin ardından izne ayrıldı. Yaklaşık 20 dakika boyunca Kahramanmaraş 112 kontrol komuta merkezindeki kadın pratisyen Doktor N.Y. ile görüşen Güneş, çok üşüdüğünü, donmak üzere olduğunu söyleyip, yardım istemişti. Bu konuşmalar daha sonra medyada yer aldı.

YILLIK İZNE AYRILDI

İHA muhabiri ile yaklaşık 20 dakikalık yaptığı telefon konuşmasında yetersiz olduğu ve muhabirin şarjının bitmesine neden olduğu yönünde eleştirilerle karşı karşıya kalan ve vicdani rahatsızlık duyduğu öne sürülen pratisyen doktor yıllık izne ayrıldı.

 



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,010 µs