En Sıcak Konular

Dalan, cephaneliklerle ilgili konuştu

24 Nisan 2009 13:04 tsi
Aydın Doğan'ın da mütevelli heyeti üyesi olduğu İstek Vakfı'nın Başkanı Bedrettin Dalan, Doğan medyasına konuştu. Dalan, suçlamalara yanıt verirken, dönüş konusunda çelişkiliydi.

İstek Vakfı Başkanı Bedrettin Dalan, operasyonların arkasında başka oyunlar olduğunu öne sürerek “Bu oyunlar Anayasa’ya ve TSK’ya karşıdır” dedi

İstek Vakfı Başkanı ve eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan tedavi için bulunduğu ABD’de Milliyet’e görüşlerini aktardı.  Dalan, telefonda sorulara şu yanıtları verdi:

Arazinizde bulunan silahlara ne diyorsunuz? O araziyi niye almıştınız?

- Çok güzel bir koyda; yaz okulu ve dil okulu açarız diye aldık. Tam inşaat planları yaparken askeri üs yanımıza geldi ve inşaat yasağı kondu. En son 12 sene önce benim bile izinle girebildiğim bir arazi. Ondan beri bizden tek kişi girmedi.
Sadece üç ay önce TSK ile aramızdaki istimlak davası nedeniyle görevli hakim ve avukatımız özel izinle girdi. ‘Dalan’ın müthiş cephaneliği’ diye manşet atıyorlar. Hayatımda hiçbir gazeteyi mahkemeye vermedim ama bunları vereceğim. Arkasında başka oyunlar var.

Size isnat edilen suçları biliyor musunuz?

- Keşke birileri bana açıklasa. Bana isnat edilen bir suç yok.Genel manada ‘kuvvetli şüpheli’ diye bir şey bulmuşlar, öyle diyorlar.

Siyasetle bağlantınız var mı?

- Ben 15 yıl önce aktif siyaseti bıraktım. Ama genel olarak Türkiye’nin laik, demokratik hukuk devleti olması için yemin ettim. Bunu İstek Vakfı’nın tüzüğüne ve üniversitenin kuruluş bildirgesine de yazdırdım. Galiba bazıları buna gocunmuş ki bize saldırıyor.

Üniversitenizin dış ilişkileri, öğrenciler etkilendi mi?

- Tam tersi daha da güçlendi. Bağlantılı olduğumuz üniversitelerin hepsi ne olduğumuzu çok iyi biliyor. İstek Vakfı okullarına ilgi daha da arttı.

Bu operasyonlarda neden hedef oluyorsunuz sizce?

- Dediğim gibi arkasında başka oyunlar var. Bu oyunlar, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na ve onu savunan sivillere ve savunma görevini yasadan alan TSK’ya karşıdır. Psikolojik harp teknikleri kullanılıyor. Şemdinli’de de denediler. Birileri hakkında zan yaratmak için bunu kullanıyorlar. Bunun arkasında dış destekli ve içeriden işbirliği yapan kesimler var. Amaç Anayasa’nın ilk üç maddesini değiştirmektir.

Dönme niyetiniz yok mu? Sağlığınız ne durumda?

- Geldiğimden bu yana çok daha iyiyim. Ağustosa kadar raporum geçerli. Ama tansiyonum iki gün iyi gidiyorsa, üçüncü gün fırlıyor. Bu ortamda dönüp de sağlığımı tehlikeye atmayı doğru bulmuyorum. Olay çok politize hale getirildi. O tartışma ortamının içinde sağlığımı daha da bozamam.


Milliyet

 



Bu haber 605 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs