normal olmayan tutumu ne? | " /> normal olmayan tutumu ne? | "/>

En Sıcak Konular

Vatikan'ın normal olmayan tutumu ne?

28 Nisan 2009 11:48 tsi
Vatikan'ın normal olmayan tutumu ne? 'Genetik olarak coğrafyamızdan nefret eden bu ülkeler için bu davranışlar elbette normal. Normal olmayan Vatikan'ın tutumu.'

Değişim sözü ile Amerikalıların oyunu alarak Başkan seçilen Obama'nın kendisi değişmeye başladı.
Seçim kampanyası sırasında Ermenilere 'Soykırım'ı tanıyacağım' sözü veren Obama, 24 Nisan'da bu sözünü unuttu ve bunun yerine Ermenice sözcüklerle 'Büyük Felaket' dedi.
Deyim yerindeyse Başkan Obama geleneksel ABD tavrı ile Ermenileri 'sattı'.
Bu Ermenilerle ilgili bölüm.
Gelelim Türkiye ile ilgili bölüme...
Türkiye'nin Ermenistan'a yönelik açılımlarını gerekçe gösteren Obama, soykırım kelimesini kullanmayarak, 1915 olaylarını '20. yüzyılın en büyük kötülüklerinden biri olarak' gördüğünü ve bunların 'büyük felaket' olduğunu söyledi.
Hukuki kavramları bir yana bırakarak 'soykırım' ile 'büyük felaket' arasında pek de fazla bir fark olduğunu sanmıyorum.
Ancak Başkan Obama 20. yüzyılın büyük felaketlerinin gerçek faillerinin başta ABD olmak üzere emperyalist ülkeler olduğunu unutmuşa benziyor. Birinci ve İkinci Dünya Savaşları'nda 50 milyon insan öldü. Hiroşima ve Nagazaki'de bir saat içinde 600 bin Japon cayır cayır yandı.  
Emperyalist ülkelerin büyük felaketlerini elbette saya saya bitiremeyiz.
Ancak Obama'ya 'soykırım kelimesini kullanmasın' ricasında bulunan Ankara aslında Amerika'nın, Fransa, İngiltere ve Rusya ile birlikte Ermenileri daha 1890'lı yıllardan itibaren nasıl kışkırttığını ve Osmanlı'ya karşı ayaklandırarak kullandığını kanıtlayan binlerce belgeyi vermeliydi.
Hatta 24 Nisan 1915'te tehcir kararını alan İttihat Terakki hükümetinin kimler tarafından nasıl oyuna getirildiğini incelemeli ve bu olayın tüm detaylarını açıklamalı.
Elbette Osmanlı vatandaşı Ermeniler, Rusya ile işbirliği yaparak Türk ve Kürtlere yönelik terör eylemlerinde bulundular ve on binlerce insanı öldürdüler.
Savaş koşullarında Türkler de Ermenileri öldürdü.
Ancak burada tartışma konusu olan tehcir kararıdır.
Bu kararın tanımı bence hiç önemli değil.
Önemli olan; yüz binlerce insanın evinden, köyünden ve binlerce yıldır yaşadığı topraklarından zorla atılmasıdır.
Gerekçesi ne olursa olsun bu olay yalnızca insani boyutu ile bakıldığında çok dramatiktir. Osmanlı'nın devamı olmamasına karşın Türkiye Cumhuriyeti ve halkı, kendi inanç ile vicdan değerleri içinde kendi kendisiyle hesaplaşabilecek güç ve olgunluktadır. Dış güçlerin provokasyon ve kışkırtmalarından  kurtulabilecek bir Ermenistan samimi ise, bu sorunu Türkiye'nin ortak komisyon önerisi çerçevesinde çözebilir. İlgili ülkelerin resmi arşiv belgelerini inceleyecek olan bu komisyon, tüm gerçekleri ve doğal olarak emperyalist ülkelerin olup bitenlerdeki rolünü net olarak ortaya çıkartacaktır.
Belki de bu nedenle başta ABD, İngiltere, Fransa ve Rusya olmak üzere emperyalist ülkeler bu sorunun devam etmesini istemektedir.
Bu ülkelerin ne denli ikiyüzlü olduğunu burada bir kez kanıtlamaya gerek yok.
Örneğin; 1915 öncesinde Anadolu'da Ermenileri ayaklandıran İngiltere, 1917'de Filistini Yahudilere bir vatan olarak hediye edeceğini ilan ediyordu.
ABD ise 30 yıl süreyle İngiltere'nin desteği ile dünyanın dört bir yanından Filistin'e taşınan Yahudilere sahip çıkarak Kasım 1947'de Filistin'in yarısının Yahudilere bir devlet olarak verilmesi kararını BM'de aldırdı.
Yüz binlerce Filistinli kendi ülkelerinden kovuldu.
Geçen hafta ise BM'nin Cenevre'de düzenlediği 'Uluslararası Irkçılıkla Mücadele Konferansı' vardı. ABD; İsrail aleyhine karar alabileceği endişesi ile Kanada, İsrail, Almanya, İtalya ve 5 kadar ülke ile birlikte konferansa katılmadı. AB üyesi ülkelerin temsilcileri ise İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad konuşurken salondan ayrıldı.
Oysa Ahmedinecad bakın ne demişti:
'Emperyalist ülkelerin desteği ile dünyanın dört bir yanından gelen Yahudiler Filistin halkına yönelik her türlü terör eylemleri uyguladılar ve Filistin'i ele geçirerek ülkenin gerçek sahibi Filistinlileri kovdular. İsrail kurulduğu günden itibaren; Filistinlilere yönelik zalim, baskıcı ve ırkçı yöntemler uygulamaktadır.'
Batılı ülkeler tarihi gerçeği anlatan Ahmedinecad'a acaba neden kızıyor?
Tartışmalı olan Ermeni konusunda kendi Parlamentoları'nda kararlar alan ülkeler yüzde milyon haksız olan İsrail konusunda neden bu denli ikiyüzlüleşiyor, küstahlaşıyor ve saldırganlaşıyor?
Genetik olarak coğrafyamızdan nefret eden bu ülkeler için bu davranışlar elbette normal.
Normal olmayan Vatikan'ın tutumu.
Dini kurum olan Vatikan bir açıklama yaparak 'Ahmedinecad'ın İsrail ile ilgili  açıklamalarının aşırı ve kabul edilemez' olduğunu ilan etti.
Yaşasın Kutsal İttifak.

Hüsnü Mahalli / Akşam

Yaşasın Obama



Bu haber 978 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,765 µs