En Sıcak Konular

Paksüt neleri açıklamayı unuttu?

3 Mayıs 2009 13:44 tsi
Paksüt neleri açıklamayı unuttu?
Osman Paksüt, ikinci iddianameyle ortaya çıkan iddiaları yanıtlamak için bir Tv'ye çıktı.

Eşimin avukatı değilim 


Eşinin telefonuyla Ergenekon üyeleriyle görüştüğü telefon tapeleri klasörlere giren AYM Başkanvekili Paksüt ‘Savcılar beni de dinletmiş’ iddiasında bulundu. Savcıların kendisi hakkında AYM’yi uyarmasını da suç saydı.

ERGENEKON terör örgütü iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede eşi Ferda Paksüt ‘Silahlı terör örgütüne bilerek isteyerek yardım etme’ suçundan 15 yıl ağır hapis cezası istemiyle yargılan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, ‘Ben Ferda Paksüt’ün ne avukatı ne de savunucusuyum’ dedi. CNN Türk’ün canlı yayınında eşinin Ergenekon sanıkları ile yaptığı görüşmeler ve kendisinden bilgi alıp AK Parti hakkındaki kapatma davasını yönlendirme amaçlı haberler yaptırmasıyla ilgili soruları cevaplamayan Osman Paksüt, Ergenekon savcıları hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

BEN DE DİNLENİLDİM

ERGENEKON iddianamesinin ek klasörlerindeki belgelerle ilgili haberlere cevap vermek için canlı yayına çıkan Osman Paksüt, kendisinin de dinlenildiğini öne sürdü. Paksüt bu iddiasına kanıt olarak da ‘Ben de dinlenildim, iletişimimin kayda alındığını, delil olarak dosyaya konulduğunu söylüyorum. 99 nolu klasörde, 05. 04. 2008 tarihli iletişim tespit tutanağı. Hedef şahıs Ferda - Osman Paksüt. Sanmıyorum ki bu mahkemenin Ferda Paksüt hakkında iletişimin dinlenmesi için verdiği kararda Osman Paksüt yer alsın. Buna hukuken imkan yok’ diye açıkladı.

KAÇAK-KORSAN SORUŞTURMA

ERGENEKON savcısı Zekeriye Öz’ün 15 Ekim 2008 tarihli yazı ile ‘...Osman Paksüt’ün de eşinin kullanımındaki telefon görüşmelerinin çeşitli aşamalarında telefonu eşi Ferda Paksüt’ten alıp aynı kişilerle görüşmeye devam ettiği tespit edilmiştir..’ şeklindeki Anayasa Mahkemesi’ne gönderdiği yazıyı hatırlatan Paksüt ‘Bu AYM Başkanvekili’nin terör şüphelisi olarak Anayasa Mahkemesi’nce kovuşturmaya tabi tutulmasına yönelik yazı olarak gönderiliyor’ dedi.

HSYK’YI GÖREVE ÇAĞIRDI

SAVCILARI ‘bir nevi kaçak, korsan soruşturma’ sürdürmekle suçlayan Paksüt ‘Ben savcıların burada görev ve yetkilerini bilerek aştığını, bu yazıyı AYM başkanlığına gönderirken nasıl bir suça ilişkin şüphe duyduklarını açıklamayıp, eşi ile aynı kişilerle konuşma yapmasını gerekçe göstermesi, burada görevi kasıtlı olarak kötüye kullanmanın, yetkili olmadıkları konuda soruşturma sürdürmenin kastı olarak görüyorum. HSYK’nın buna el atması gerektiğini düşünüyorum. Ben şu anda oraya resmi bir şikayet dilekçesi sunmadım’ diye konuştu.

Başkan koltuktan kalkmalı

EŞİ Ferda Püksüt’e ait tapelerde ortaya çıkan kendisi ile ilgili iddialara cevap vermeyen Osman Paksüt AYM Başkanı Haşim Kılıç’ı istifaya çağırdı. İşte Paksüt’ün o sözleri: Bu durumda artık benim durumum Anayasa Mahkemesi’nde. En yüksek yargı organına anayasayı korumak için çalışmış bir yüksek yargıcın hakkında terör örgütü kurmak, yönetmek, yardım etmek gibi itamlar varsa böyle bir şeyin soruşturmasız ya gayri ciddi bir takipsizlik kararı verilmiştir. Yada ciddidir o da yargılanacaktır. Ama 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde değil de, terör suçu olarak kabul edilirse AYM’de, kişisel suç kabul edilirse Yargıtay’da yargılanacaktır şeklinde bir sonuca varmak lazım. kendi çalıştığım kurumu göreve çağırıyorum. Sayın mahkeme başkanımız bunu hiç işleme koymadıysa o zaman söyleyecek söz bulamıyorum, çok vahim bir durumdur ve o koltuktan hemen kalkması gerekmektedir. Ama buna inanmak istemiyorum.


O KONUŞMA

PAKSÜT’ÜN ‘Beni de dinlemişler’ dediği 5 Nisan 2008 tarihli görüşmede, Ferda Paksüt ile Ergenekon firarisi Turhan Çömez ile görüşüp AK Parti kapatma davasını konuşurken, telefonu alan Osman Paksüt, ‘Bir yerle yapacağı görüşmeyi bir iki gün içinde yapacağını, çünkü artık beklemeye gerek olmadığını’ söylüyordu.

3 soru ekranda cevapsız kaldı

CNN Türk’teki canlı yayında Osman Paksüt’e ‘Eşinizin telefon konuşmaları, sekreterinizle yaptığı telefon konuşmaları da iletişim tespit tutanakalarıyla yer aldı. Ferda Hanım AKP kapatma davasıyla çok mu ilgiliydi ya da kapatmama kararına çok mu üzüldü?’ sorusuna Paksüt ‘Ben Ferda Paksüt’ün ne avukatı ne de savunucusuyum, ne Ergenekon adı verilen örgütün yöneticisi, üyesi, yardımcısıyım, böyle düşünen kişilerinde ne yanında ne de aleyhindeyim. O nedenle yargıya müdahale etmek için asla bir düşüncem yok. Ferda Hanım Silivri’de yapılacak duruşmalarda, söz hakkı verildiğinde hangi sözü neye nazaran kimden duyduğunu, birinden duymadıysa nasıl böyle bir izlenime ulaştığını gerekirse herkese anlatır’ cevabı verdi.

HOŞ BİR DURUM MU?

SPİKERİN ‘Osman Paksüt olarak size soruyorum eşinizin bu kapatma davasının bu kadar içinde olmasını, bu kadar konuşması, bu kadar sekreterinizle konuşması, bir takım organizasyonlara dahil olması sizce hoş bir durum mu?’ sorusuna ise Paksüt şu karşılığı verdi: ‘Şimdi hoş olup olmama, etik olup olmama, insanların arkasından dedikodu yapıp yapmama terör örgütüyle ilgili olup olmama bu soruyla sizde bu yargısız infaz sözlerine katılmış olmaz mısınız? Başkalarının kapalı kapılar ardında arkadaşlarıyla neler konuştuğu hepimiz için böyle deşifre edilecek olsa kimin onuru, kimin haysiyeti kalır.

KALLEŞÇE YÖNTEMLER

BU nedenle yasalarımız bu şekilde birbirine güvenerek dışarı yansıtılmayacağını düşüncesiyle bir takım kişilerden bilgi alınıp verilmesini, rivayetlerin aktarılmasını hatta duyduğu şüphelerin tek başına suç olmasına izin vermemiş. Bunların soruşturma usulünüde dinlenmesini de çok sınırlı kılmış. Şimdi bu tür yöntemler sinsice kalleşçe yöntemler. (...) İnsanların konuşmalarını dinlemek ihrençtir, sinsiliktir, kalleşliktir, kahpeliktir.’

Osman Paksüt ‘Ferda Paksüt bu konuşmaları yapmış olsa bile, terör örgütüne mensupluk suçunu oluşturmaz diyorsunuz’ sorusunun cevabını mahkemenin vereceğini söylemekle yetindi.

PAKSÜT'ÜN KONUŞMAYI UNUTTUKLARI

AYM Başkanvekili Osman Paksüt, CNN Türk’te eşi Ferda Paksüt’ün teknik takibe takılan telefon görüşmelerinde, kapatma davasının karar duruşmasının yapıldığı gün ‘bizim istediğimiz gibi hareket edersen seni başkan yapabiliriz, ama yapmazsan başkan olamazsın’ tehdidi taşıyan cümlesini AYM yargıcına iletip iletmediği konusunda birşey söylemedi. Eşi Ferda Paksüt, gazetecilere AK Parti davası oylanırken neler yaşandığı konusunda kendisinden bilgi alıp, gazetecilere sızdırırken takibe takılan kendisine ait sözleri, yine eşinin ‘AK Parti kapanmasın’ oyu veren bazı üyeler için rüşvet aldı’ iddiasında bulunurken yanıbaşında oturması hakkında hiçbirşey söylemedi.

star




Bu haber 1,009 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,488 µs