En Sıcak Konular

Kurtulmuş'tan iddialı sözler

3 Mayıs 2009 19:30 tsi
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, partisinin yerel seçimlerde yüzde 5,2 oy aldığını ancak yüzde 50 oy almış gibi itibar kazandığını söyledi.

Partisinin belediye başkanlığı kazanması nedeniyle Tavşanlı'ya gelen Numan Kurtulmuş, Sanayi ve Ticaret Odası'nı ziyaret etti.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, eski bakanlardan Lütfi Esengün, Cevat Ayhan, Ahmet Cemil Tunç, SP Kütahya il sorumlusu Muzaffer Baydar, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları ve parti yetkililerine konuşan Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin son 8 yılda yanlış politikalarla yönetildiğini ifade etti.

Tarım ve hayvancılık, esnaf ve sanatkarlar, özelleştirme, finans ve bankacılık sektöründe yanlış politikalar izlendiğini kaydeden Kurtulmuş, Türkiye'nin halini bir İngiliz dergisinde okuduğu bir yazıyla şöyle özetledi: "Çok zengin bir aileden büyük miraslar kalmış. Eski ve büyük bir şatoda oturuyorlar. Bahçesinde de gömülü servetler yatıyor. Kazma küreği alıp bu servetleri çıkarma yerine bir kase ile başkalarından para dilenen bir ülke haline gelmiş."

Hükümetin uyguladığı ekonomik modelin Kemal Derviş'in ekonomik modeliyle aynı olduğunu, Dubai ve Singapur modeli adı verilen bu sistemin global krizde ilk etkilendiğinin altını çizen Kurtulmuş, 'Türkiye reel olarak üretmesin, istihdam yaratmasın, dünya para babalarının üzerinden geçtiği operasyonlara sahne olsun, o sahnede kovalardan dökülenlerle bardağını 3-5 damla doldursun.' şeklinde yapılan uygulamaya son verilmesi gerektiğini aktardı.

Türkiye'nin IMF'den kurtulmasını ve kendi üretim ve istihdamıyla Büyük Türkiye modeli çerçevesinde bölgenin lider ülkesi olması gerektiğine dikkat çeken Kurtulmuş, "1990'lardan sonra yeni bir düzen oluşturulmaya çalışılıyor. Bu düzen egemenlerin beyliklerinin iktidarının pekiştirlmesine yöneliktir. Böyle baktığımız zaman sol-sağ liberalin, milliyetçinin hiç bir önemi kalmamıştır. Böyle baktığınız zaman en dindar insanlar Amerika'nın, İsrail'in, IMF'nin dediklerini yapmazsak olmaz diyor. Böyle muhafazakarlık olmaz. Sola bakıyorsunuz halkın özgürlüğüne yönelik bir şey söyleyemiyor. Liberale bakıyorsunuz, belli konularda adalet ve özgürlük olmasın diyor. Adalet duygusu olmazsa liberallik olabilir mi? Milliyetçilere bakıyorsunuz Irak, Afganistan'da IMF'nin politikalarına Türkiye'nin Avrupa Birliği'nin terbiye salonunda bekletildiğinde bunlar dünyanın gerçekleri diyorlar. Türkiye'de bundan sonra eğer bir kamplaşma olacaksa biz kamplaşmaya karşıyız ama bir ayrım olacaksa, adaletten, özgürlükten ve refahtan yana olanlar ile bunun karşısındakiler bulunacak." şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine Necmettin Erbakan'ın siyasete geri dönmesi konusuna da değinen Kurtulmuş, "11 yıl sonra siyasi yasağı kalktı. Siyasete geri dönmesi fiziken de mümkün değil. Son gelen kurulda ben ve arkadaşlarım parti yetkililerince görevlendirildik. Bu görevimiz 29 Mart seçimlerinde tescillendi. Saadet Partisi'nde genel başkanlık ve liderlik sorunu yoktur. Bundan sonraki hedefimiz Saadet Partisi'ni iktidara gelmeye hazır bir parti haline getirmektir." ifadesini kullandı.

Öte yandan Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Efe, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'a çeşitli hediyeler ve plaket takdim etti.

cihan



Bu haber 667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,006 µs