En Sıcak Konular

Deniz Baykal'a samimiyet önergesi !

11 Mayıs 2009 16:29 tsi
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, CHP'nin başörtüsü ve Kur'an kursu açılımlarını anımsatarak CHP, samimiyse başörtüsü için önerge versin degörelim." dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) başörtüsü ve Kur'an kursu açılımlarını anımsatarak "Davranışlarınızda samimiyseniz, başörtülülerin eğitim ve çalışma hayatında önlerine çıkan engellerinin kaldırılması için önerge verin görelim." dedi.

Ahmet Gündoğdu, yaptığı açıklamada, sendika olarak demokratikleşmenin önündeki engelleri aşmak için yapılan her türlü gayretin arkasında olduklarını söyledi.

Ülkede millet iradesinin hakim olması, hür düşüncenin hüküm sürmesi ve eşitlik ilkesini her zaman savunduklarını anlatan Gündoğdu, bu çerçevede başörtüsü yasağının kaldırılması gibi sosyal çalışmaları desteklediklerini ifade etti.

CHP'nin 29 Mart yerel seçimleri öncesi yaptığı türban ve Kur'an kursu açılımlarını hatırlatan Gündoğdu, "CHP'nin yaptığı siyasetin yakından takipçisiyiz. İlkeleri arasında halkçılık, sosyal demokrasi olmasına rağmen bu ülkenin çocuklarının burslarının kesilmesini yargıya taşıyan, laikliği inançları döven sopa olarak tanımlayarak üniversitede başörtüsü ile okuma hakkını bile yargıya taşıyan bu siyaset biçimini elbette kınadık. Ancak mahalli seçimler öncesinde başörtülülere rozet takma ve kuran kursu açılımları oldu." şeklinde konuştu.

Gündoğdu, "Sayın Deniz Baykal'a diyoruz ki dün anayasadaki fırsat eşitliğini gasbederek, yargıya taşıdığınız bu başörtülü kızlara rozet takmada samimiyseniz yaptığınız ayıptan kurtulmak için eğitimde fırsat eşitliği önergesi verin. Çalışma hayatının önündeki engellerin kaldırılması için önerge verin samimiyetinizi görelim." dedi.

Ahmet Gündoğdu, "Yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'de 12 yaşına gelmeyen bir çocuğun yazın camiye girmesinin yasaklanmasına bile destek oluyorken Kuran kursu açılımınızda samimiyseniz önergenizi verin din eğitiminin önünde engel kalmasın diyoruz. Bu eğer CHP'nin istismarıysa son istismarları olsun, siyasi tövbeyse Allah tövbelerini kabul etsin.' diye konuştu.



Bu haber 674 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,814 µs