En Sıcak Konular

İP'in son planı suya düştü!

14 Mayıs 2009 09:40 tsi
İP'in son planı suya düştü!
İşçi Partili sanıklar ile Ümraniye'de ele geçirilen bombaların sahibi emekli Astsubay Oktay Yıldırım ortak bir savunma stratejisi geliştirdi.

Önce, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürlüğü tarafından çekilen bombalarının bulunmasına ilişkin video istendi.

13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gelen görüntüleri inceleyen İP'liler, önceki gün arka fondaki polis konuşmalarını deşifre ettiklerini ileri sürdü. Var olduğu iddia edilen konuşmalar, görüntülerin üstüne monte edildi. Hazırlanan kurgu CD'ler salı günü muhabirlere dağıtıldı. İP'liler, Ümraniye'deki gecekondunun çatı katında bomba ele geçirilmediğini, Ümraniye Emniyet Müdürlüğü Asayiş Bürosu'nda bulunduğunu iddia ediyor. Gecekondu çatısında çekilmiş olay yeri görüntüleri olmadığını savunuyorlar. Bombaların üzerindeki Yıldırım'a ait parmak izlerinin de komplo olduğunu belirtiyorlar. İddialarına göre, polis sorgusunda çay içen Yıldırım'ın parmak izi bardaktan alınmış ve bombalara konulmuş.

İddialar tutuklu ve tutuksuz sanıklarca yalanlanıyor. Gecekonduda el bombalarını gören ilk isimlerden Ali Yiğit, 11 Kasım 2008'deki duruşmada, el bombalarının Oktay Yıldırım'a ait olduğunu açıkladı. İşte Yiğit'in 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ifadelerinden bazı bölümler: "...bombalar bulunmadan 3-4 ay önce, babam tahta aramak için evin çatısına çıktığı zaman, bir askerî sandık olduğunu görüyor ve bana söyledi. Ben de dayıma söyledim. Dayım bu bombaların Oktay Yıldırım'a ait olduğunu, kimseye anlatmamak gerektiğini, aksi takdirde başımızın beladan kurtulmayacağını söyledi. Babam mayıs ayının sonuna doğru Trabzon'a gitti. Ben de ihbar ettiğini bilmiyordum. Ben o evi yaklaşık bu ihbar olayından 15-20 gün önce boşaltmıştım, ev o zaman boştu. Ben de taksi şoförlüğü yapmaya başlamıştım... 6 Eylül tarihinde ek ifade vermek için savcılığa müracaat ettim. Çünkü içeride tehdit ediliyordum. Bir yaşında oğlum vardı, onu öldürmekle tehdit ediliyordum. İçeride dört sayfa mektup yazıldı, o mektubu gardiyan sayesinde cezaevi yetkililerine bildirdim."

Tutuklu sanık Mehmet Demirtaş da, Yıldırım'ın askerde komutanı olduğunu belirtti. Terörle Mücadele şubesinde 15 Haziran 2007'de sorgulanan Demirtaş'a, "Yakalanmanıza konu olan 27 el bombasını, askerlik yaptığınız dönemde komutanınız olan Yıldırım'ın bıraktığını beyan ettiniz. Bu beyanınıza istinaden Oktay Yıldırım isimli şahıs da yakalanmıştır. Neden bu şekilde bir beyanda bulundunuz?" sorusu yöneltildi. Demirtaş, "Ben bu soruya susma hakkımı kullanacağım." şeklinde cevap verdi.

zaman



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,842 µs