'Kürdistan'ı tanıdı | " /> 'Kürdistan'ı tanıdı | "/>

En Sıcak Konular

Cindoruk 'Kürdistan'ı tanıdı

14 Mayıs 2009 10:50 tsi
Cindoruk 'Kürdistan'ı tanıdı
Hüsamettin Cindoruk, öğrencilerin Kürt sorunu ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine, büyük bir gafa imza attı.

Hüsamettin Cindoruk, öğrencilerin Kürt sorunu ile ilgili düşüncelerini sorması üzerine, büyük bir gafa imza atarak, Kuzey Irak'taki Kürt özerk yönetimine "Kürdistan" adını vererek tanımış oldu. Hüsamettin Cindoruk, soruyu yanıtlarken şunları söyledi:

"Sizin güneyinizde bir Kürdistan var. Sizin de kendini Kürt hisseden vatandaşlarınız var. Güneydoğumuzda bir Kürdistan devleti, özerk midir, federe midir tartışılır, ortaya çıkmıştır. Buna göre tartışmak lazım. Kürt meselesinde milli birliğimiz içinde kalmak koşuluyla bir çözüm üretmek istiyoruz. Bugünkü hükümet, çözümden ziyade daha çok meseleyi tahriş ediyor

Düz ovada siyaset konusuna gelince, dağdan inen, otuz kişiyi öldürmüşse nasıl siyaset yaptırırsınız? Çözüm çok zor. Bunu bir günde yapacağım diyenler yapamadılar. İçerideki anarşi ve teröre destek veren bazı komşularımız var. Siz Barzani ve Talabani'nin terör sorununu çözeceğine inanır mısınız?"

Cindoruk'un diğer bazı konularda söyledikleri de şunlar:

"Merkez sağ, bir misyonu temsil ediyor. Önemli olan siyasette partiyle halkı bütünleştirmektir. Siz samimi şekilde fikirlerinizi söylüyorsanız, söyleme üslubunuz halka inandırıcı geliyorsa, halkı ikna edersiniz"

"Türkiye'nin geleceği kişileri bağlı değildir. Türkiye 1961'de İsmet İnönü'yü 81 yaşında Başbakan yaptı. Çünkü o zaman İnönü'ye ihtiyaç vardı. Bugün Türkiye'nin pek çok şehrinde, pek çok kulübünde, derneğinde birçok kişi, merkez sağı birleştirmek için gayret sarf ediyor. Halk bunu talep ediyor. Siyaset iddia işidir. Bir boşluğu görmek işidir. 1980'den bu yana 12 Eylül'ün getirdiği boşluğu dolduramadık. Bunun sebepleri var. Sorumluları var. Sorumlularından biri de ben olabilirim. Yaşlı genç demeden, aynı düşünceyi paylaşanların bir araya gelmesini istiyorum. Benim ortaya çıkmam, gençlerin de iştahını artıracaktır"

"Ben merkezde birlik diyorum. Düşünen Türkiye diyorum. Yasaksız Türkiye diyorum. Bu Türkiye'nin etrafını kuşatmak istediğimizi söylüyorum"

ARAGONES'LE KIYASLAMA YAPTI

"Fenerbahçe Teknik Direktörü Aragones de hala bu yaşta takımın başında. Ben penaltı atmayacağım. Fikir söyleyeceğim sadece"

"Ben Sayın Başbakan'ın üslubunu gerçekten ayıplıyorum. Şarkıda bile 'Bir bahar akşamı rastladım size' der. 'Size' diye hitap eder. Başbakan'ın üslubunun bozuk olması, kendisini ifade edememesine bağlıyorum"

"Elli yıldır siyasetin içindeyim. Alanya'da bir kooperatif dairesi. Ankara'da kooperatifte küçük bir hisse. Bir Renault araba. Bir de bankada bir miktar param var. Hepsi bu. Çünkü ben senelerce siyaset yapmama rağmen, ben siyaseti zenginleşme vesilesi olarak görmedim. Her siyasete giren, her iki yılda bir mal varlığını açıklamalıdır. Bakan, milletvekili, kamu görevlisi mal varlığını açıklamalıdır. Açıklanmadığı için yolsuzluklar oluyor"

stratejikboyut



Bu haber 620 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,418 µs