'Azeri basınını' da ikna etti | " /> 'Azeri basınını' da ikna etti | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan 'Azeri basınını' da ikna etti

14 Mayıs 2009 12:02 tsi
Erdoğan 'Azeri basınını' da ikna etti

Ali Can sınır kapısının açılması konusunda Türkiye'ye haksız ithamlarda bulunup provokatif haberlere imza atan Azerbaycan basını Erdoğan'ın sözleri ile geri adım attı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan ziyareti Azeri basınında geniş bir şekildi yer buldu. Azerbaycan'ın resmi yayın organı durumunda bulunan Respublika ve Azerbaycan gazeteleri, Erdoğan'ın ziyaretini, "Türkiye'nin Başnaziri Recep Tayyip Erdoğan'ın Azerbaycan Seferi" başlığıyla verdi. Ülkede yayınlanan bütün gazetelerde Erdoğan'ın ziyareti manşette yer aldı. Gazetelerde genelde Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in birlikte bulunduğu fotoğraflar yer verildi.

Azeri televizyonları da Erdoğan'ın açıklamalarına geniş yer verdi. Erdoğan'ın Azerbaycan'a gelişinde bir basın mensubunun sorusu üzerine " Görüşmeler yahşi olacak" sözleri televizyonlarda yer aldı. Erdoğan ile Aliyev'in basın toplantı ve Erdoğan'ın Milli Meclis'teki konuşmaları televizyonlarda geniş bir şekilde değerlendirildi. Türkiye'deki televizyonların aksine hiç bir televizyon basın toplantısı ve Milli Meclis konuşmasını canlı yayınlamadı.

Azerbaycan devlet gazetesi Respublika, Başbakan Erdoğan'ın ziyaretine en fazla yer ayıran gazete oldu. Gazetenin birinci ve ikinci sayfasında Erdoğan ve Aliyev'in açıklamaların yer verildi. Erdoğan ve Aliyev görüşmesi gazetenin birinci sayfasında, "Türkiye'nin Başnaziri Recep Tayyip Endoğan'ın Azerbaycan Seferi"başlığıyla verildi.

Azerbaycan Milli Meclisi'nin yayın organı olan Azerbaycan isimli gazete ise, Erdoğan'ın ziyaretinin Respublika ile aynı başlıkta verdi.

İktidarda bulunan Yeni Azerbaycan Partisinin yayın organı olan Yeni Azerbaycan gazetesi ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in "Türkiye ile Azerbaycan ilişkileri her zaman olduğu gibi yüksek seviyededir"sözlerini başlığına taşıdı.

Azerbaycan'ın itibarlı gazetelerinden "525'inci Gazete" ise Erdoğan'ın "İşgal son bulmadıkça sınırlar açılamaz" sözlerini manşetinde yer verdi. Hafta içi gazetesi ise Erdoğan'ın "Karabağ'dan vazgeçmiyiz" sözlerini manşete taşıdı ve ikinci başlık olarak "Bir bardak suda fırtına koparıldı" sözler yer aldı.

Azerbaycan Zaman, Erdoğan ve Aliyev'in sözlerini manşete taşıdı. Erdoğan'ın "Karabağ'sız sınırlar açılmayacak", Aliyev'in de "Bütün şüpheler ortadan" kalktı sözlerini manşetine taşıdı.

Ses Gazetesi, "Azerbaycan Türkiye ilişkileri tarihi köklere dayanıyor" başlığına yer aldı. Şerh gazetesi, "Başbakan Bakü'de şüphelere son verdi" manşetiyle çıktı.

Bakü Haber gazetesi ise "Aliyev ile Erdoğan karanlık konu bırakmadı" başlığına yer verdi.

Azerbaycan'ın muhalif gazetelerinden Müsavat ise Erdoğan'ın Bakü'deki görüşmelerinin gergin geçtiğini üst başlıkta yer verdi. Gazete manşetinde ise "Açık barış, örtülü savaş" başlığıyla çıktı.

cihan



Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,260 µs