En Sıcak Konular

Mardin'de mayınlı tuzak: 1 asker yaralı

14 Mayıs 2009 13:40 tsi
MARDİN’in Midyat ile Nusaybin İlçeleri arasında bulunan Bagok Dağı’ndaki ormanlık alanda ağaç kesen işçilerin yolun kesen PKK’lı teröristler, odun yüklü 2 kamyonu ateşe verdi. Teröristlerin kesilen araçların arasına gizlediği mayını patl

Bölgedeki teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyon başlatan güvenlik güçlerinin geçiş güzergahına teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu da 1 asker yaralandı, diğer bir mayın ise bulunarak imha edildi.

Midyat’tan giderek Bagok Dağı’ndaki ormanlık alanda izinli kesim yapan işçiler dün daha önceden kestikleri ağaçları kamyonlara yükledikleri sırasında, PKK’lıların ağaçların içine gizledikleri mayın patladı. Patlamada M.T., adlı işçi hafif yaralandı. İşçiler daha önce kesilen odunları kamyonlara yükleyerek akşam saatlerinde Midyat’a dönerken, bu kez yolları bir grup PKK’lı terörist tarafından kesildi.

Ellerindeki uzun namlulu silahlarla kamyonları durduran teröristler, kamyon sürücüleri ve işçileri araçtan indirildikten sonra odun yüklü araçları ateşe verdi. Alev alan kamyonlar kısa sürede kül olurken, yolun aşağısında bekletilen araç sürücüleri S.E ve F.A., ile odunları yükleyen H.A, E.K, M.T, F.A, K.B, ve L.D’nin üzerlerindeki elbiselerini çıkarmaları istenildi. Teröristler işçilerin üzerlerinde sadece iç çamaşırı bıraktıktan sonra bir daha ağaç kesmemeleri konusunda uyarıp aksı halde öldürme tehdidinde bulundu.

Şoför ve işçilerin elbiseleri ve kişisel eşyalarına el koyan teröristler dağlık alana doğru kaçıp izlerini kaybettirirken, şoför ve işçiler 5 kilometre uzaklıkta bulunan Üçköy jandarma Komutanlığı’na gelerek olayı anlattı.

MAYINLI TUZAKTA 1 ASKER YARALANDI

Güvenlik güçleri PKK’lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı. Kaçan teröristlerin araziye döşediği mayının patlaması sonucu 1 asker yaralandı. Güvenlik güçleri bölgede tuzaklanan basma düzenekli 50 gram plastik patlayıcı ile 1 el bombası kullanılarak hazırlanmı patlayıcı madde düzeneğini bularak imha etti. Bagok Dagı’nın ormanlık alanlarına kaçtıkları belirlenen teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan geniş kapsamlı operasyonun sürdüğü bildirildi.

Teröristlerin odun yüklü kamyonlarını ateşe verdikten sonra serbest bıraktığı kişiler arasında bulunan S.E adlı şoför, PKK’lıların kendilerine kestikleri odunlar için, “Siz bizim yatak ve yorganlarımızı kesiyorsunuz, buna müsaade etmeyiz. Kaç kezdir sizleri uyarıyoruz ama, gelmeye devam ediyorsunuz. Bu kez canınızı bağışlıyoruz. Bir daha gelmeniz halinde sizleri öldüreceğiz” dediklerini söyledi. S.E, “İlk kez böyle bir durumla karşılaştım, kestiğimiz ağaçları satıp aile bütçemize katkıda bulunuyorduk. Artık ağaç kesmek için gitmeyeceğim. Araçlarımız yakıldı ve üzerimde işçilere ödenmek üzere olan 2 bin TL de alındı” dedi.

Hürriyet



Bu haber 604 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,368 µs