En Sıcak Konular

Bankada unutulan paralar için son gün

14 Mayıs 2009 17:48 tsi
Türkiye'de faaliyet gösteren bankalarda son 10 yılda unutulan hesaplar için hak sahipleri, yarın mesai saati bitimine kadar ilgili bankalara başvurabilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, 5411 sayılı Bankacılık Kanununa göre, bankalarda mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibince, en son işlem tarihinden itibaren 10 yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabi bulunuyor.

Buna göre, son 10 yılda bankalarda unutulan hesaplar için hak sahiplerinin bankalara başvuru süresi yarın sona eriyor. Hesap sahipleri, son 10 yıldır işlem yapılmadığı için zaman aşımına uğrayacak hesaplarıyla ilgili yarın mesai saati bitimine kadar ilgili bankalara başvurabilecek.

Söz konusu hesaplar için yarın mesai saati bitimine kadar başvuruda bulunulmaması halinde zaman aşımına uğrayacak mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar, TMSF'ye devredilecek.

TMSF'ye bu yolla aktarılan gelir 2006'da 7 milyon lira, 2007'de 28 milyon lira ve geçen yıl 17 milyon lira olarak gerçekleşti. Zaman aşımından dolayı son 3 yılda TMSF'ye 50 milyon liranın üzerinde gelir aktarıldı.

Geçen yıl devredilen hesap sayısı 122 bin 577 olurken, 2008'in ilk 9 ayındaki başvuru sayısı 655, iade edilen hesap 113 ve iade edilen tutar da 186 bin lira, 55 bin dolar ve 305 bin avro olarak gerçekleşti.

Bu arada, hesap sahipleri, bankalardaki mevduatlarla ilgili olarak www.tmsf.org.tr internet adresinden bilgi alabilecek.  

aa

 



Bu haber 855 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,077 µs