En Sıcak Konular

'Üzmez'i üzme keseriz'

14 Mayıs 2009 18:26 tsi
Adli Tıp'tan 'Hüseyin Üzmez'in kıyak raporu' nedeniyle istifa eden Doç. Dr. Ayten Erdoğan, gelen tehditler nedeniyle koruma talebinde bulundu...

Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu’ndan Hüseyin Üzmez davası yüzünden istifa eden Doç. Dr. Ayten Erdoğan “Üzmez’in üzerine gitme, keseriz” diye tehdit edildiğini belirtip koruma istedi.

Vakit Yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel tacizine uğrayan B.Ç için aynı raporun verileceğini söyleyerek Adli Tıp 6. İhtisas Kurulu’ndaki görevinden istifa eden Çocuk Psikiyatristi Doç. Dr. Ayten Erdoğan, tehdit edildiği gerekçesiyle savcılığa başvurdu.

Gazete Habertürk'ten Hilal Öztürk'ün haberine göre; Erdoğan’ın avukatı Türkay Asma, müvekkilinin istifasının basına yansımasından sonra, özellikle Üzmez’in çevresinden olduklarını düşündükleri kişilerden telefon ve e-postalarla tehdit edildiğini açıkladı. “Hüseyin Üzmez’in üzerine gitme, bu konudan elini eteğini çek, yoksa keseriz” dendiğini anlatan Asma, Erdoğan’ın kızıyla yalnız yaşadığını ve can güvenliği olmadığı için İstanbul ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılıkları’na suç duyurusunda bulunduklarını ve koruma talep ettiklerini anlattı.

Koruma talebine yanıt verilmediğini belirten Asma, “Kendisi cinsel istismara uğrayan çocuklarla ilgili Adli Tıp Kurumu’ndaki çarpıklıkları istifasıyla gündeme getirdi. Son derece önemli adımattı. Ancak bu davranışı nedeniyle tehdit ediliyor, sindirilmek isteniyor. Kendisi çok gönüllü olmadığı halde, avukatı ve dostu olarak korunması gerektiğini düşünüyorum. Bu nedenle koruma talebinde bulunduk” dedi.

ERDOĞAN’A MEKTUP YAZMIŞ

Asma, Doç. Dr. Erdoğan’ın istifasından sonra, istifa gerekçelerini belgeleriyle birlikte birmektupla Başbakan Tayyip Erdoğan’a da ilettiğini belirtti. İstifasına neden olan sorunları Başbakan Erdoğan’la da paylaşma ihtiyacı duyan Doç. Dr. Erdoğan’ın, Adli Tıp Kurumu’nda gerekli düzenlemelerin yapılması talebini ilettiğini ifade etti.

Kaynak: Gazete Habertük

 



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,155 µs