En Sıcak Konular

Vali'den yatırımcıya ‘sıfır bürokrasi’ sözü

14 Mayıs 2009 18:36 tsi
BAŞBAKANLIK Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Trabzon Temsilciler Haftası toplantısında konuşan Trabzon Valisi Nuri Okutan, kente yatırım yapacaklara her türlü kolaylığı göstereceklerini belirterek, “Sıfır bürokrasi sözü veriyoruz. Yatırım ya

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Trabzon Temsilciler Haftası toplantısına Novotel’de devam edildi. Toplantının ikinci gün etkinliklerinin öğleden sonraki bölümüne Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, daire müdürleri, TYDTA görevlileri ile çeşitli ülkelerden gelen yatırımcılar katıldı. İlk günü basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının basına açık kısmında konuşan TYDTA Başkanı Alpaslan Korkmaz, ajansın görevinin dünyanın her yerinden gelen yatırımcılara bürokratik kolaylıklar yaratmak olduğunu ifade ederek, “Türkiye’nin muhtelif bölgelerinde ekonomik geziler yapıyoruz. Buraya gelmemizin en önemli sebebi ekonomik aktörler ve devlet erkanıyla görüşüp beyin fırtınası yapmaktır. Burada ne tür yatırım imkanları olduğunu, bölgenin hangi yatırımlarla büyüyebileceğini konuşmak için toplandık. Doğu Karadeniz’e gelmek bizim açımızdan son derece önemli” dedi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacisalihoğlu ise, Trabzon’dan 229 firmanın yaklaşık 96 ülkeye ihracat gerçekleştirildiğini belirterek kentten 2008 yılında yapılan ihracatın da 911 milyon dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da, kentin birçok yönüyle İstanbul’a benzediğini belirterek, “Türkiye turizm yatırımları açısından önemli bir noktadır. Belediye olarak yatırımcılar için bürokrasiyi azaltmaya hazırız. Hatta bürokratik açıdan riskleri de göze alabiliriz” diye konuştu.

ENERJİNİN YÜZDE 10'U BÖLGEDE ÜRETİLECEK

Konuşmasında Trabzon’un lojistik kolaylık bakımından önemli özelliklere sahip olduğunu belirten Trabzon Valisi Nuri Okutan ise, demiryolu için çalışmaların sürdürdüğünü söyledi. Trabzonlu tüccarların özellikle Orta Asya ve Kafkaslarla güçlü ticari bağları bulunduğunu anlatan Okutan, “Bölge turizm açısından bakir bir alandır. Bölgedeki iller de işbirliği içindedir. Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Rize, Artvin ve Trabzon’u kapsayan master planı hazırlandı ve bu master planına Batum’u da eklemek istiyoruz. İki ülke - bir tur projesini gündeme getirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nin enerji üretimi açısından da önemli mesafeler kat ettiğini belirten Vali Nuri Okutan şöyle devam etti:
“Sadece Trabzon’da 127 hidroelektrik santral projesi üretildi. 80’in üzerindeki proje sözleşme aşamasına geçti. 50’ye yakın proje de uygulamaya girdi. Bunların 9’u tamamlanmış, 26 tanesinde çalışmalar sürdürülmektedir. Türkiye’de üretilebilecek enerjinin yüzde 10’unu bu bölge üretecektir. Ayrıca tatlı su balıkçılığı ve tersanecilik yönünden çalışmalar sürdürülüyor. Trabzon ülkenin bürokrasi, spor, sanat, iş ve kültür alanında etkili bir şehirdir. Meclisteki milletvekillerinin yüzde 10’u Trabzonlu’dur. Şehrimizi tekrar tarihi misyonunun mecbur kıldığı uluslar arası boyuta taşımak istiyoruz. Yatırımcıların önünü açmak arzusundayız. Ajansınızın il ölçeğindeki versiyonunu valiliğimizde kuruyoruz. Yatırımcıların önüne gelebilecek bürokratik engelleri aşmak adına bir birim kuracağız. Sıfır bürokrasi sözü veriyoruz. Yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılar varsa onlar adına işlemleri takip edip sonuç alacağız ve onlara bildireceğiz. Trabzon hayalleri olan bir kent. Bu hayallerimizi gerçekleştirirken başka kültürlerden birikimleri de yanımızda görmek isteriz.”

Basına kapalı olarak devam eden toplantıda daha sonra bölgedeki yatırım olanakları konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Hürriyet



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,022 µs