En Sıcak Konular

Kars'ta yağış sonrası su baskınları

21 Temmuz 2009 09:25 tsi
Yağmur bereketi Türkiye'de yer yer felakete dönüşmeyi sürdürüyor. Akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur, Kars'ta hayatı felç etti, evleri su bastı.

Akşam saatlerinde yağmaya başlayan sağanak yağmur, Kars'ta sele neden oldu. Birçok ev ve ahırı su bastı. Evlerini su basan vatandaşlar, ilgili yerleri aramalarına rağmen hiçbir önlemin alınmadığını ileri sürerek başta belediye işçileri, itfaiye ve diğer yetkili kurumların ilgisizliğinden yakındı.

Evi sel sularının altında kalan Şerif Güreşli, yağmurun akşama doğru saat beş sıralarında başladığını, ilgili kurumlar ve bu kurumların şeflerini arayarak logar kapaklarından su sızdığını bildirdiklerini ve önlem alınmasını istedikleri söyledi. Bütün ısrarlarına rağmen yetkililerin bir türlü gelmediklerini ifade eden Güneşli, evlerinin su altında kaldığını ve eşyaların kullanılamaz hale geldiğini söyledi. Saatlerce kendi çapalarıyla birşeyler yapmaya çalıştıklarını ifade eden Güneşli, "Konu-komşu geldi de hemen bir şeyler yapabildik. Yoksa bütün eşyalarımız kullanılamaz hale gelecekti." dedi. Bütün yerleri aradığını en sonunda tek çare olarak polislerin olay yerine intikal ettiğini söyleyen Güneşli, "Sağ olsun polis arkadaşlar tek geldi, onlar da gelir gelmez evin halini gördüler ve telsizden anons geçtiler. 'Amca, bizim yapabileceğimiz bir şey var mı' diye sordular bizlere. Telsizden anons geçildi. Yine gelmedi arkadaşlar. En sonunda telefonda yalvardım, 'arkadaşım biz Ermenistan'dan gelmedik' dedik yine gelmediler. Kanalisazyonlar taştı, bizim evi su bastı, bizleri perişan etti." dedi.

Evde selden dolayı en aşağı 20 milyar maddi zararlarının olduğunu söyleyen Güneşli, "Kanalisazyonda ne kadar pislik varsa hepsi evime doldu, bu evde oturulmaz, artık yaşanılmaz burada. Benim bir ev tutup çıkmam gerekiyor artık. Başka çarem kalmadı" dedi.

Ev sahibinin eşi Songül Güneşli de, "Evimin hali gözler önünde. Sabahtan beri uğraşıyoruz. Bütün eşyalar, çekyatlar, koltuk takımları ve diğer eşyalar mahvoldu. Yetkililer zamanında gelseydi hiçbir şey olmazdı. Çoluk çocuk perişan olduk. Komşular gelip yardım etmeseydi halimiz daha kötü olacaktı." dedi.

cihan



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,238 µs