En Sıcak Konular

Nezarethanede ölüme protesto

26 Temmuz 2009 16:42 tsi
Karakolun nezarethanesinde ölen Abdurrahman Sözen'in ailesi ve bazı sivil toplum örgütü üyeleri, olayın meydana geldiği Gümüşpala Karakolunun önüne siyah çelenk bıraktı.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde 5 gün önce adam yaralamaktan gözaltına alındıktan sonra karakolun nezarethanesinde ölen Abdurrahman Sözen'in ailesi ve bazı sivil toplum örgütü üyeleri, olayın meydana geldiği Gümüşpala Karakolunun önüne siyah çelenk bıraktı.

Karakolun önüne kadar slogan atarak gelen grupta, 2 yıl önce ''dur'' ihtarına uymadığı gerekçesiyle polis tarafından uyarı ateşi açılması sonucu yaşamını yitiren Baran Tursun'un babası Mehmet Tursun da yer aldı.

Siyah çelengi bırakmak isteyen grubu polis karakola yaklaştırmak istemedi. Polisler ile grupta bulunanlar arasında kısa süren gerginliğin ardından Sözen'in aile fertleri ile Mehmet Tursun siyah çelengi karakolun duvarına bıraktı.

Bu sırada, Abdurrahman Sözen'in annesi Emine Sözen, karakolun önünde fenalık geçirerek yere düştü. Yakınlarının su ve kolonyayla müdahale ettiği Emine Sözen, daha sonra kendine geldi.

Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şube Başkanı Hülya Üçpınar, burada yaptığı açıklamada, evli ve 2 çocuklu Abdurrahman Sözen'in 21 Temmuz Salı günü ayakkabılarını bile giymesine izin verilmeden gözaltına alındığını söyledi.

Abdurrahman Sözen'in Gümüşpala Karakolunda bir polisin silahından çıkan kurşunla öldüğünü belirten Üçpınar, idam cezasının kaldırılmış olmasına ve mevzuattaki diğer reformlara rağmen yaşam hakkının hala korunamadığını ileri sürdü.

Hülya Üçpınar, Abdurrahman Sözen'in biçimi ve nedeni ne olursa olsun devletin koruması altındayken ölmesinin ciddi bir hak ihlali olduğunu, soruşturmanın etkili, tarafsız ve bağımsız olarak yürütülmesi gerektiğini söyledi.

Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı. Polisin, karakolun önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Adam yaralamaktan 5 gün önce gözaltına alınan Abdurrahman Sözen'in Gümüşpala Karakolu nezarethanesinde su istediği polisin tabancasını alarak intihar ettiği bildirilmişti.

aa



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,763 µs