‘Uzan zulası’ geliyor | " /> ‘Uzan zulası’ geliyor | "/>

En Sıcak Konular

İsviçre’den önce ‘Uzan zulası’ geliyor

13 Eylül 2009 10:28 tsi
İsviçre’den önce ‘Uzan zulası’ geliyor İsviçre’den gizli hesapların istenmesine yönelik çalışmalarda ilk adım TMSF’den geldi.

TMSF, Uzan’a ait hesaplarda tespit ettiği 30 milyon doları getirmeye hazırlanıyor.

ABD ve Fransa’nın İsviçre ile gizli hesapların açıklanmasına yönelik yaptığı anlaşmaların ardından, gizli hesaplar için harekete geçen kamu kurumları listeler hazırlamaya başladı. Zulalar konusunda ilk somut adım TMSF’den geldi. Daha önce Uzan Grubu’na ait şirketlerin 196 milyon dolarını İsviçre’den getiren TMSF, şimdi İsviçre’deki Cem Uzan’a ve diğer aile bireylerine ait şahsi zulaların getirilmesi için çalışma başlattı. Şirketlerin hesapları üzerinde yapılan çalışmalarda Uzan ailesi bireylerine ait olarak İsviçre bankalarında en az 30 milyon dolarlık kaynağın olduğu belirlendi.

AİLENİN YÜKLÜ HESABI

TMSF uzmanları, el konulan Uzan Grubu şirketlerinin hesap hareketleri üzerinde yaptıkları incelemelerde İsviçre’deki bankalara çok sayıda transfer yapıldığını belirledi. Bu transferler içinde yer alan, 196 milyon dolarlık kısım, şirket hesabı olduğu için serbest bırakılması sağlandı. Ancak  Uzan ailesi bireylerine ait hesapların serbest bırakılması ise gerçekleştirilemedi. TMSF uzmanlarının yaptığı tespitlere göre, Uzan ailesine ait bireylerin İsviçre bankalarında yüklü miktarda hesabı bulunuyor. Uzmanlar bunun sadece 30 milyon dolarlık kısmını tespit edebildi. Bu tespit edilen 30 milyon dolarlık kısım ile ilgili de yeni bir dosya hazırlıkları başladı. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de geçen hafta yaptığı açıklamada İsviçre’den gizli hesapların istenmesi konusunda çalışmaların sürdüğünü belirtmişti.

MAHKEME KARARI GEREKİYOR

TMSF uzmanları, ABD’nin ve Fransa’nın İsviçre ile yaptığı anlaşmanın detaylarına ulaşarak, gizli hesapların çözülmesinde nasıl bir yol izlendiği hakkında bilgi aldı. Bu kapsamda, Uzanlar’a ait 30 milyon dolarlık gizli hesabın istenmesi için, Türkiye’deki mahkemelerden bir karar alınması kararlaştırıldı. Karar, İsviçre makamlarına gönderilerek, paranın TMSF hesaplarına aktarılması istenecek.

star



Bu haber 568 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,814 µs