Er doğruladı: Evet imha edildi | " /> Er doğruladı: Evet imha edildi | "/>

En Sıcak Konular

Er doğruladı: Evet imha edildi

27 Ekim 2009 08:28 tsi
Er doğruladı: Evet imha edildi 
‘İrticayla Mücadale Eylem Planı’nın orijinalini Ergenekon savcılarına gönderen subayın ihbar mektubundaki anlatımların yanı sıra, soruşturmada ifadesi alınan bir askerin de dolaylı olarak olayı doğruladığı öğrenildi.

Planın Taraf gazetesinde haber olacağının öğrenilmesinden sonra Genelkurmay Karargâhı’nda bulunan belgeleri yok ettiği öne sürülen askerlerden birinin terhis olduktan sonra savcılığa ifade verip “Ben o hafta sonu bazı erlerin bilgisayarların taşınması sırasında görev aldığını duydum” dediği belirtildi.

Ergenekon savcılarına gönderilen beş sayfalık ihbar mektubunda, İrticayla Mücadele Eylem Planı’nı cuntacı bir ekibin hazırladığı, üstlerin de bu plandan haberdar olduğu belirtilmişti. Mektupta planın haberinin Taraf gazetesinde yayımlanacağı öğrenildiği zaman, Karargâh’ta bilgisayarların silindiği ve belgelerin de imha edildiği öne sürülmüştü. Bu mektupta adı geçen askerlerden birinin terhis olduğu ve geçen çarşamba günü ifadesinin alındığı öğrenildi. Askere mektupta adı geçen, Albay Dursun Çiçek ile bazı generaller de dahil, Genelkurmay Karargâhı’nda görevli bir grup Türk Silahlı Kuvvetleri personelini tanıyıp tanımadığı soruldu. Ayrıca, mektuptaki, “Genelkurmay içinde, Dursun Çiçek’in çalışmış olduğu dairede olayın ortaya çıkmasının ardından belge, evrak ve bilgisayarlar imha edildi” iddiası da bu askere soruldu. Askerin şu ifadeyi verdiği ileri sürüldü: “O belge cuma günü yayımlandı. Araya hafta sonu girdi. Bizim hafta sonları Genelkurmay Karargâhı’na girmemiz yasak. Ayrıca belge ve evrakların imha edilmesi sırasında erler bulunmuyor. Ancak ben o hafta sonu bazı erlerin bilgisayarların taşınması sırasında görev aldığını duydum.”

radikal



Bu haber 684 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,428 µs