En Sıcak Konular

Necati Doğru özür diledi sıra kimde?

27 Ekim 2009 08:51 tsi
Necati Doğru özür diledi sıra kimde?  
Albay Dursun Çiçek imzası taşıyan ‘ıslak imzalı’ orjinal Demokrasiye Müdahale Eylem Planı’nın Ergenekon savcılarına ulaşmasının ardından gözler medyaya çevrildi.

Düne kadar, skandal eylem planı için ‘sahte kağıt parçası’ diyen medyanın tanınmış kalemleri sessizliğine bürünürken, ilk özür Vatan yazarı Necati Doğru’dan geldi. Skandal eylem planı gündeme geldiği günden bu yana skandal planın içeriğini yok sayan Bekir Coşkun, Yılmaz Özdil ve Oktay Ekşi, Fatih Altaylı gibi isimlerin özür dileyip dilemeyecekleri merak konusu oldu.

BELGE SAHTE DEĞİL ÖZÜR DİLİYORUM

Belgenin gerçek çıkmasının ardından okurlarından özür dileyen Necati Doğru şunları yazdı: Saklayıp gizlemeyi kalemime yakıştıramam; hiç eğip bükmeyeceğim. Belge gerçek çıktı. Belgenin sahte olduğunu; “Orduyu darbeci gösterme ve iktidar partisi AKP’yi mağdur-mazlum sayma niyeti bulunduğunu, bazı gazetecilerle aydınların bu kötü niyetin aleti yapıldıklarını” yazdım. Ben bu kez yanıldım Aralarında profesörlerin de bulunduğu Adli Tıp uzmanlarının açıklamasına göre, belgeyi Taraf Gazetesi’inde ilk kez yayınlayan genç muhabir Mehmet Baransu’nun haberi doğru çıktı. Belge sahte değil. Özür diliyorum.”

DAHA ÖNCE NE DEMİŞLERDİ?

YILMAZ ÖZDİL (26 Haziran-Hürriyet): Askeri Savcılık, “Bu belge sahte” dedi ve “Bu sahte belgeyi hazırlayan karanlık ellerin bulunması için” dosyayı sivil savcılığa gönderdi. Üstünü örtmedi yani... Aksine, polis sende, MİT sende, savcı sende, Adli Tıp sende... “Bul” dedi. (...) Bulun arkadaş...

BEKİR COŞKUN (17 Haziran-Hürriyet): Ergenekon davası, emekli paşalara ve sıradan insanlara gerekeni yaptı. Ama TSK içindeki rütbelilere uzanamadı... Bunun ön hazırlığı mıdır bu?..

HİKMET BİLA (24 Haziran-Vatan): Komik bir manzara... Bir o kadar da içler acısı... Biri havaya bir fotokopi attı, bütün Türkiye, rüzgârda uçuşan kâğıt parçasının peşinde koşuyor. Koskoca Türkiye’nin hali son günlerde bu...

FATİH ALTAYLI (27 Haziran-Habertürk): Olup olmadığı belli olmayan ve bir türlü belirlenemeyen bir belge. ...Bana göre Türkiye’de küçük bir azınlık dışında kimse bu meselenin detayına ilgi falan duymuyor. Oluşturulmuş bir suni gündem içinde debelenip duruyoruz.

OKTAY EKŞİ (25 Haziran-Hürriyet): “Belge” denen yazı bir fotokopi olduğu için (...) ...Jandarma’nın, Emniyet’in, Adli Tıp Kurumu’nun laboratuvarlarına başvurmuş. Hepsi ana hüküm olarak “fotokopiye bakarak imzanın gerçek olup olmadığının anlaşılamayacağını” söylemişler. Nitekim askeri savcılık da, “Belge yok, fail yok, suç yok” sonucuna vararak dosyayı Cumhuriyet Başsavcılığı’na göndermiş. “Var diyen varsa buyursun” diyerek.

STK andıcı doğruymuş

Islak imzalı plan ile birlikte gönderilen 2008 yılı Nisan ayında medyaya yansıyan STK andıcı hakkında  hazırlanan “Genelkurmay tarafından yapılan soruşturma sonucu hazırlanan bilgi notu” andıcı doğruladı. Bilgi notunda, bu çalışmanın işbirliği yapılacak STK’ların belirlenmesi amacıyla yapıldığı anlatılıyor.

star

 

 



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,819 µs