Kerkük resti | " /> Kerkük resti | "/>

En Sıcak Konular

Barzani'den Kerkük resti

2 Aralık 2009 16:52 tsi
Barzani'den Kerkük resti Mesut Barzani, Kerkük konusunda kimi uyardı?

Irak'ın kuzeyindeki Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, Türkiye'nin Kürt sorununun çözümüne ve kendileriyle olan ilişkilere yönelik yeni politikasını güçlü bir şekilde desteklediklerini söyledi. Mesut Barzani, Türkiye ile bölge arasındaki ilişkilerin de hızlı bir şekilde geliştiğini belirti.

Barzani, Soran kentini ziyaret ederek burada yöneticiler ile siyasi grup temsilcileriyle bir araya gelerek ayrı ayrı görüştü. Barzani, burada yaptığı açıklamada, Türkiye ile bölge arasındaki gelişen ilişkilere değindi. Barzani, Türkiye'de Kürt sorununa yönelik uygulanan yeni politikayı güçlü bir şekilde desteklediklerini belirtti.

Barzani şunları söyledi: "Türkiye ile bölge olarak ilişkilerimiz hızlı bir şekilde gelişmektedir. Türkiye'nin Kürt sorununun çözümüne ve bizimle olan ilişkilere yönelik yeni politikasını güçlü bir şekilde desteklemekteyiz. Bana göre tüm sorunlar karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesinde çözüme kavuşturulur."

"KERKÜK KONUSUNDA GERİ ADIM ATMAYIZ"

Kerkük konusuna da değinen Barzani, geçmişte nasıl Kerkük konusunda taviz verilmediyse, bugünde bu konuda geri adım atmayacaklarını ifade etti.

Kerkük'ün Erbil gibi Irak'ın bir parçası olduğunu ve bu kentin Kerküklüler tarafından yeniden tanımlanacağını kaydeden Barzani, şunları söyledi: "Kerkük hiçbir tarafın özel mülkiyeti değil. Bu nedenle gerek seçimler gerekse diğer konularda Kerkük diğer kentlerden ayrı tutulmamalı ve Kerküklülerin kendisi, kaderini belirlemeli. Bu kentte yaşanların çoğunluğu neye karar verirse versin biz buna saygı göstereceğiz. Herkesin de bizim gibi saygı göstermesi gerekir. Biz hiçbir şekilde bu kent üzerinde dayatmada bulunmadık. Tek arzumuz Irak anayasasının bu kentle ilgili 140. maddesinin uygulanması, kentte nüfus sayımının yapılması ve halkın kendi kaderini özgürce belirlemesidir."

Irak genel seçimlerine de değinen Barzani, adaletsizlikleri hiçbir şekilde kabul etmeyeceklerini vurguladı. Barzani, seçimlerde illere göre yapılan sandalye dağılımının çok adaletsiz olduğunu bu nedenle belirlenen sandalye sayısına itiraz ettiklerini vurguladı.

Barzani son olarak ABD ve Avrupa'yla ilişkilerinin çok iyi olduğunu, buralarda Kürtlerin çok ciddi bir ağırlığının olduğunu belirtti.

Cihan



Bu haber 1,007 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,162 µs