asıl hedefi | " /> asıl hedefi | "/>

En Sıcak Konular

DTP ve PKK'yı kullanan Apo'nun asıl hedefi

4 Aralık 2009 08:05 tsi
DTP ve PKK'yı kullanan Apo'nun asıl hedefi Eylemlerin Öcalan'ın cezaevi şartlarıyla ilgisi var mı? Gerçekte ne oluyor? Adem Yavuz Arslan yazdı...

Adem Yavuz Arslan / Bugün

17 santimlik provokasyon

Kurban Bayramı öncesi bir öngörüde bulunmuş ve 'haftaya yerim dar eylemleri başlar' demiştik.

Kastettiğimiz de yeni yerine taşınan 'Öcalan'ın cezaevi koşullarını bahane ederek eylem çağrısı yapacağı' yönündeki duyumlardı.

Beklenen oldu. Hem bayramda hem de takip eden günlerde Türkiye'nin muhtelif yerlerinde eylemler başladı, hatta halen sürüyor. Kandil'den inenler de zafer kazanmış komutan edasıyla şehir turlarına başlayınca her ziyaret olaylara vesile olmaya başladı.

Peki gerçekte ne oluyor? Eylemlerin Öcalan'ın cezaevi şartlarıyla ilgisi var mı? Görünüşteki neden, bu gibi lanse edilse de kazın ayağı öyle değil. Çünkü Öcalan'ın eski hücresiyle yeni hücresi arasında bir fark yok. Söylendiği gibi 6 metrekare bir hücrede de kalmıyor. Bunu söyleyenin matematik bilgisini tekrar kontrol etmesi şart. 6 metrekareye yatak bile sığdıramazsınız. Kaldı ki önceki hücresi resmi kayıtlara göre 11.98 metrekare. Yeni hücresi ise 11.81. Yani aradaki fark sadece 0.17 metrekare. Bütün gürültü bir karışlık fark bahane edilerek çıkartılıyor.

Yani '6 metrekarelik hücreye atıldı' yalanı art niyetli bir proje. Meclis konuya el atıp hücrenin 6 değil yaklaşık 12 metrekare olduğunu açıklayınca bu kez de DTP yönetimi 'ama havalandırması küçük' dedi. Oysa o da doğru değil. Bu itiraz da çökertilince DTP'li Sırrı Sakık 'arkadaşlarıyla görüştürülmüyor, televizyonu da yok' itirazı yaptı.

Yani İzmir'e bölücü başının posterleri, PKK bayraklarıyla giden, Öcalan sloganları atarak 'sinir uçlarına dokunan' DTP, İmralı üzerinden sinir uçlarına bırakın dokunmayı artık bastırıyor. Ekranları başında bu talepleri izleyen milyonlarca insanın sinir katsayısı yükseliyor.

DTP yönetimi bir yandan da partiyi kapattırmak için elinden geleni ardına koymuyor. Öcalan istediği için İzmir'e mitinge gidiyor, Öcalan istediği için eylem çağrısı yapıyor. Gizli saklı değil doğrudan tehdit ediyor. Öbür taraftan da Kandil'deki örgüt yöneticisi de 'DTP bizi temsil edebilir' diyerek Anayasa Mahkemesi'ne adeta 'partiyi kapatın mesajı' yolluyor. Yüksek Mahkeme 8 Aralık'ta parti kapatmayı esastan görüşmeye başlıyor. İşlerinin hiç kolay olmadığı ortada. DTP'yi kapatırlarsa PKK'nın istediğini yapmış olacaklar, kapatmazlarsa da hukukla çelişecekler.

'Yerim dar' bahanesiyle eylem çağrısı yapan Öcalan'ın hedefi ise kendini muhatap aldırmak. Hâlâ örgüt ve DTP tabanı üzerinde tek ve mutlak hakim olduğu iddiasını ispatlamak için bu yöntemi deniyor. Böylece açılım sürecinde hükümetin kendini muhatap alması hatta pazarlık masasına oturtmasını istiyor. Bu yüzden deniz manzaralı bir hücreye de konsa başka bahanelerle olay çıkarmanın fırsatını kollayacaktır.



Bu haber 671 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,675 µs