YAŞ | " /> YAŞ | "/>

En Sıcak Konular

Darbe ve suikast planları gölgesinde YAŞ

4 Aralık 2009 08:37 tsi
Darbe ve suikast planları gölgesinde YAŞ TSK’da disiplin konularının görüşüleceği YAŞ toplantısı bugün yapılıyor. Albay Çiçek’in gündeme gelmesi beklenmezken, ‘sızdırma ihraçları’ olacağı belirtiliyor.

Yüksek Askeri Şura’nın (YAŞ) 2009 yılı kış toplantısı, Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak. TSK’da disiplin konularının görüşüleceği toplantıda, İrticayla Mücadele Planı, Ergenekon savcılarına art arda gelen ihbar mektupları ve “darbe” kapsamında emekli orgenerallerin sorgulanmasının da gündeme gelmesi bekleniyor. Albay Dursun Çiçek ise en kritik konu.

SIZMA İHRAÇLARI GELEBİLİR

YAŞ toplantısı son dönemde Ergenekon savcılarına giden ihbar mektupları, Kafes Eylem Planı, üç eski kuvvet komutanının darbe planları kapsamında sorgulanacak oluşu ve İrticayla Mücadele Planı belgesi üzerinde yapılan yoğun tartışmaların hemen ardından yapılması nedeniyle hayli kritik. Toplantıda, Karargah’tan bilgi ve belge sızdırılması üzerine başlatılan soruşturmalar kapsamında ihraçların gündeme gelebileceği belirtiliyor.

ÇİÇEK, DİSİPLİN LİSTESİNE GİRER Mİ?

İrticayla Mücadele Planı’nı hazırladığı için iki kez tutuklanıp serbest bırakılan Albay Dursun Çiçek’in, ıslak imzalı belgenin orijinalinin skerlerce temin edilememesini gerekçe gösterilerek, Genelkurmay’ın disiplin suçu işleyen subaylar listesinde yer almayacağı öngörülüyor. Erdoğan’ın “Adli Tıp Raporu’nun yeterli olduğu” görüşünü TSK komuta kademesine doğrudan ifade etmesi bekleniyor.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen ihbar mektubunda adları ‘cunta yapılanması içinde’ sayılan 1.Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız ile Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler’in de toplantıda YAŞ üyeleri olarak hazır bulunacak olması önem taşıyor.

Olağan görüşmenin olağanüstü gündemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ’la haftalık olağan görüşmesini yaptı. Başbakanlık Resmi Konutu’nda gerçekleşen görüşme 1 saat 40 dakika sürdü. Erdoğan-Başbuğ görüşmesi, YAŞ toplantısı, üç eski Kuvvet Komutanı’nın Ergenekon kapsamında ifade vermeye çağrılması ve ABD’nin Türkiye’den Afganistan için muharip asker istemesi tartışmalarının yaşandığı dönemde gerçekleşti.

star



Bu haber 368 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,562 µs