En Sıcak Konular

'Vizeler kalktı, sınır kentleri kendini buna göre yenilemeli'

4 Aralık 2009 10:31 tsi
Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Suriye'nin ardından Libya ve Ürdün ile de karşılıklı olarak vize uygulamasının kaldırıldığını hatırlatarak, sınır kentlerin kendini buna göre yenilemesi gerektiğini söyledi.

Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vizenin kaldırılmasından en fazla, gümrük kapıları bulunan sınır kentlerinden Kilis, Gaziantep, Mardin, Şanlıurfa ve özellikle Hatay'ın yararlanacağını belirtti.

Hatay Havaalanı'nın hizmete girmesiyle yörede sosyal, kültürel ve ekonomik hareketliliğin yaşandığına dikkati çeken Ergin, şöyle devam etti:

''Suriye, Libya ve son olarak da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çabasıyla Ürdün ile de karşılıklı vizeler kaldırıldı. Sınır kentleri de buna göre kendini yenilemeli.

Hatay'da yatak sayısı açığını gidermek için sivil toplum kuruluşlarının birer eski Antakya evi alarak burayı butik otel ve kafe gibi turizme yönelik bir işletmeye dönüştürmesini istiyoruz. Bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı da proje desteğinin yanı sıra maddi katkı sağlıyor.

Antakya'da 3 bin kadar sivil toplum kuruluşu var, 500 adet de tescilli eski Antakya evi bulunuyor. Bu çalışma hem sivil toplum kuruluşlarının amaçlarına yönelik faaliyet göstermelerine hem de turizme önemli katkı sağlamalarına neden olur.''

-HAVAALANINDA YOLCU TAŞIMACILIĞINDA REKOR-

Hatay Havaalanı'nın 9 Aralık 2007'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldığını hatırlatan Ergin, ''Hatay'da bazı siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerince 'Havaalanı Hatay'a gereksiz, taşımaya yolcu bulamaz' deniliyordu. 2 yıl içinde 100 bin olan yolcu sayısı Suriye ile vizenin de kalkmasıyla 270 bine çıktı. Son düzenlemeyle gümrük istasyonlu havaalanı kapsamına kavuşan Hatay Havaalanı'nı, yapımı süren terminal binasının tamamlanmasıyla uluslararası statüye kavuşturacağız'' dedi.

Hatay'ın son yıllarda yıldızı parlayan ve yatırımcıların gözdesi bir kent olduğunu belirten Ergin, bu kapsamda iş adamlarına yerel yöneticiler tarafından gereken kolaylığın gösterileceğini de sözlerine ekledi.
 
aa



Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,168 µs