En Sıcak Konular

AB fonlarından faydalanmayı kolaylaştıran yapılanma

4 Aralık 2009 12:07 tsi
Türkiye'nin Avrupa Birliği fonlarından daha etkin faydalanabilmesi için yeni kurumsal yapılanmaya gidildi.

Konuya ilişkin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla genelge yayımlandı.

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yer alan genelgede, yeni dönemde AB'den sağlanacak fonların Çerçeve Anlaşma ile belirlenen esaslar doğrultusunda etkin kullanılabilmesi için, 2001 yılındaki genelgeyle oluşturulan kurumsal yapının gözden geçirilerek, yeni dönemin öngördüğü yapıyla uyumlu hale getirilmesinin gerekli bulunduğu belirtildi.

Genelgede, çerçeve anlaşmada belirtilen görevleri yerine getirecek kurum ve kişiler tespit edildi.

Buna göre, Yetkili Akreditasyon Görevlisi ''Hazine Müsteşarlığından sorumlu Devlet Bakanı'', Ulusal Katılım Öncesi Yardım Koordinatörü ''Avrupa Birliği Genel Sekreteri'', Ulusal Yetkilendirme Görevlisi ''Hazine Müsteşarı'', Stratejik Koordinatörlük görevi de ''DPT Müsteşar Yardımcısı'' tarafından yürütülecek.

Hazine Müsteşarlığı bünyesinde bulunan ''Ulusal Fon'', ulusal yetkilendirme görevlisinin sorumluluğu altında, Katılım Öncesi Yardım Aracı çerçevesinde sağlanacak yardımların mali yönetimiyle görevli olacak.

Program Otoritesi,  Merkezi Finans ve İhale Birimi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, Denetim Otoritesi, Ulusal Otorite, İç Denetim Biriminin oluşumu ve görevleri de belirlendi.

KOORDİNASYON KURULU VE KOMİTELERİ

Genelgeye göre, Mali İşbirliği Koordinasyon Kurulu oluşturulacak. Kurul, başmüzakereci başkanlığında, ulusal katılım öncesi yardım koordinatörü, ulusal yetkilendirme görevlisi, DPT Müsteşarı, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı, Maliye Bakanlığı Müsteşarı, program otoritesi bakanlıkların müsteşarları ile merkezi finans ve ihale birimi başkanından oluşacak. Sekretarya hizmetleri Avrupa Birliği Genel Sekreterliği tarafından yürütülecek.

Kurul, mali işbirliği sürecinin genel işleyişini, topluluk programları ve ajanslarından yararlanmaya yönelik faaliyetleri koordine edecek, izleyecek ve değerlendirecek. Katılıma yönelik olarak üye ülkelerle yürütülen ikili işbirliğinin genel koordinasyonunu sağlayacak.

AB Genel Sekreterliği başkanlığında ''geçiş dönemi desteği ve kurumsal yapılanma komitesi'', Ulusal Otorite başkanlığında ''sınır ötesi işbirliği komitesi'', DPT Müsteşarı başkanlığında ''bölgesel kalkınma ve insan kaynaklarının geliştirilmesi komitesi'' oluşturulacak.

aa



Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,867 µs