En Sıcak Konular

Türk spor tarihine girecek skandal

4 Aralık 2009 13:11 tsi
Türkiye, ev sahipliği yapmak için Abdi İpekçi Salonu'nu havuza çevirdiği ve 10 milyon TL'yi aşkın harcama yapacağı Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'na sporcu bildirmeyi unuttu!

Yüzme Federasyonu, İstanbul'da yapılacak Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası için başvuru süresini kaçırınca, resmi kayıt listelerine hiçbir Türk yüzücü giremedi. Sorun çözülmezse, 38 kişilik Milli Takım, Türkiye'nin milyonlarca lira harcadığı şampiyonayı tribünden izleyecek.

Yüzme Federasyonu'nun, Avrupa Yüzme Birliği (LEN) tarafından belirlenen ve 1 Aralık'ta sona eren sporcu bildirme süresinde resmi başvuru yapamadığı, bu nedenle açıklanan kayıt listesinde hiçbir Türk sporcunun yer almadığı ortaya çıktı.

3 ÜLKE KAYIP

Gazete HaberTürk'ün haberine göre, 39 ülkenin 38 ayrı yarışma için bayrak yarışları hariç toplam bin 522 kayıt bildirdiği LEN'e, Türkiye ile birlikte sadece Faroe Adaları ve Azerbaycan sporcu listesi göndermedi. Oysa Türkiye, uzun zamandır hazırlandığı şampiyonaya 38 kişiyi bulan kalabalık bir Milli Takım ile katılmayı planlamış ve bu yüzücüleri hazırlık amacıyla yurt dışında yarışmalara bile göndermişti. İsimleri listede yer almayan milli yüzücüler, halen şampiyona için kamp çalışmalarını sürdürüyor.

Roma'daki LEN Bürosu yetkilileri, başvuruların elektronik sistemle alındığını ve geçen yıl Türkiye'nin uluslararası şampiyonalar için bu sistemi sağlıklı biçimde kullandığını belirterek, bir ev sahibi ülkenin kayıt yaptırmamasına ilk kez rastlandığını ifade etti. Yetkililer, bunun insan hatası ya da teknik bir sorundan kaynaklanmış olabileceğini ancak bu durumun kesinlikle LEN'den kaynaklanmadığını belirtti.Daha önce hiç başlarına gelmemiş bu sorun karşısında şaşkına dönen Avrupa Yüzme Birliği, ev sahibi ülkenin katılmadığı bir şampiyona yapılmasının yaratacağı sıkıntıları dikkate alarak çözüm arayışına başladı. Şampiyonada görev yapacak hakem listelerinin de LEN'e bildirilmediği ve bu konuda da sıkıntı yaşandığı öğrenildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Resmi başvuru süresi dolduğu için resmi olarak hiçbir Türk yüzücüsünün şu anda yarışmalara girmesi mümkün görünmüyor. Ancak Yüzme Federasyonu ile LEN arasında yürütülecek görüşmeler sonunda 10- 13 Aralık'ta yapılacak şampiyonadan önce gerçekleştirilecek teknik toplantıda, Türkiye yaşanan aksaklıkları masaya getirip sporcularının listelere eklenmesini isteyecek. Tüm ülke temsilcilerinin katılacağı teknik toplantıda LEN'den onay çıkar ve hiçbir katılımcı ülke itiraz etmezse, Türk yüzücüleri hazır olan start listelerine eklenme şansını yakalayacak. Ancak itiraz halinde, Türkiye ev sahibi olduğu şampiyonada yarışamayan ilk ülke olarak tarihe geçecek. 

 



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,622 µs