En Sıcak Konular

Sezer: Danıştay haksız değil

4 Aralık 2009 13:53 tsi
DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Danıştay'ın katsayı kararıyla ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Sezer "Danıştay haksız değil" dedi.

TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten Program konuğu olan DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, Danıştay engeline takılan YÖK’ün katsayı karar tartışmaları için, "Bana göre, haksız olmayan taraf Danıştay'dı. Danıştay bu kararı almak zorundaydı’’ dedi.

1739. Yasasının ilgili maddesi gereğince, Danıştay’ın bu kararı vermek zorunda kaldığını söyleyerek, ‘’Konuyu bu noktaya getiren siyasetçiler suçlu’’ görüşlerini savundu. "Hükümeti haksız buluyorum, YÖK de yanlış yapıyor’’ diyerek, Mesleki eğitimin, en önemli ülke meselesi olduğunun altını çizdi. Eski Genel Başkan, ilgili bölümde eğitim gören öğrencilere yüksek öğrenim yolunun açılması gerektiğini savundu.

Yepyeni Bir Reform İle Köy Enstitüleri Örnek Alınmalı

1940 yıllarında, toplumun %80’inin köylerde yaşadığı zamanlarda düşünülen KÖY Enstitülerine değinen Zeki Sezer, geçmiş zamanda gerçekleştirilen bu uygulama sonucunda, birçok gencin meslek sahibi olduğuna dikkati çekti. ‘’Köy Enstitüleri, sonrasında ideolojik denilerek, yanlış bir kararla, oy kaybetmek istemeyenler yüzünden kaldırıldı’’ dedi. "Şimdi ise yapılması gereken en sağlıklı şey, bu enstitülerin örnek alınarak, yenilenen normlarla bugüne uyarlanmasıdır’’ açıklamasında bulundu.

Zorunlu Din Eğitimi, Alevilerin de Sıkıntısı

DSP Eski Genel Başkanı, Zeki Sezer, "Bu ülkede ne kadar meslek lisesine ihtiyaç varsa, gerekli olduğu kadar da imam ve hatiplere de ihtiyaç vardır’’ dedi. Hiçbir şekilde İmam Hatiplere tepkili olmadığını söyleyerek, M.E’nin denetimi altında, sağlıklı din eğitiminin de ülke için gerekli olduğunu öne sürdü. Aleviler başta olmak üzere, birçok vatandaş için zorunlu din eğitimin sıkıntı verdiğine dikkati çekerek, ‘’Zorunlu din dersi, seçmeli olmalı’’ görüşünü savundu.

Recep Akdağ Artık Bu Ülkede İş Yapamaz, İstifa Etmeli

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın artık bu ülkede iş yapamayacağını öne süren Zeki Sezer, Domuz Grip salgını sebebiyle yaşanan aşı tartışmalarında Başbakan ile kutuplaşma yaşayan Akdağ’ın açığa düştüğünü söyledi. Başbakanın, Recep Akdağ’ın milyarlarca dolara ithal edilen aşı için, "Ben aşı olmayacağım’’ şeklinde açıklamalarda bulunmasının, Sağlık Bakanını zor durumda bıraktığını söyledi. "Bence Sağlık Bakanı artık istifa etmeli’’ dedi. İstifa etmenin bazen meydan okuma olduğuna işaret ederek, kendisinin de genel başkanlıktan istifa ettiğini dile getirdi.

Bırakın CHP’yi Bölündüğü Kadar Bölünsün

"Bırakın, CHP’yi bölündüğü kadar bölünsün’’ diyen Eski DSP Genel Başkanı, CHP için oy bölünmesine değinerek, CHP’nin tarihinin en düşük oyu olan %20’yi alarak zaten kendi sonucunu ortaya koyduğunu öne sürdü. 1950’den bu güne kadar en çok sağ tarafın iktidar olduğuna değinerek, "Sol bu şansı Rahmetli Ecevit zamanında kısa bir dönem yakalayabilmişti" dedi.

Artık AB hiç konuşulmuyor, Türkiye’de sınırlar değil, gönüller bölünüyor, açılımı saçılıma getirdiler, şeklinde AK Parti Hükümetini eleştiren Zeki Sezer, "Hükümet milletin dinini, inancını bağladı. Hiç kimsenin yaşamadığı laik sorunlar ortaya atılıyor’’ dedi.

Son olarak, Mustafa Sarıgül için de konuşan Sezer, yeni oluşumlar için, Sarıgül’ün toplumda heyecan yaratabilecek ve ses getirebilecek çalışmalar içinde olduğunu öne sürdü.




Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,580 µs