En Sıcak Konular

CHP'ye ağır eleştiri

4 Aralık 2009 20:26 tsi
Solda yeni parti kurma çalışmaları yürüten 10 Aralık Hareketi'nden CHP'ye ağır eleştiriler geldi.

Solda yeni parti kurma çalışmaları yürüten 10 Aralık Hareketi'nden CHP'ye ağır eleştiriler geldi. 10 Aralık Hareketi içerisinde yer alan SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergun, CHP'nin AK Parti'nin sağına, MHP'nin yanına yerleştiğini söyledi. 10 Aralık Hareketi Sözcüsü Prof. Dr. Burhan Şenatalar da CHP'nin oldukça klasik bir devlet partisine dönüştüğünü ifade etti.

Bursa'da Ördekli Kültür Merkezi'nde düzenlenen panele katılan SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergun, panel öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. SHP olarak Türkiye solu için bir çıkış yolu aradıklarını dile getiren Ergun, 'Türkiye'de çağdaş bir sol olsun ve Türkiye'nin çok partili yaşamını demokrasiye çevirsin' diye çalıştıklarını kaydetti. Bu yoldaki çalışmalarda artık son düzlüğe girdiklerini belirten Ergun, görüşülen tüm tarafların 'çağdaş sol' kavramında buluştuğunu ifade etti.

"CHP İLE MHP ARASINDAKİ SINIR ÇİZGİLERİ AZALDI"

Türkiye'de siyaset yalpazesinin solunun tamamen boş olduğunu vurgulayan Ergun, şöyle konuştu: "CHP'nin AK Parti'nin sağına ve MHP'nin yanına yerleştiğini görüyoruz. Hatta giderek MHP ile arasındaki sınır çizgilerinin de azaldığını görüyoruz. O zaman Türkiye'de siyaset büyük bir boşlukla karşı karşıya. Bu boşluğu da ancak çağdaş sol doldurabilir. Bunu da başarabileceğimize inanıyoruz. Biz bir ittifak örgütü olmayacağız. Türkiye'ye yepyeni şeyler teklif edeceğiz ve oy isteyeceğiz. Önümüzdeki seçimlere mutlaka gireceğiz. Zaten ortaklık yapacak başka bir siyasi parti de yok. Çünkü CHP tamamen başka nitelikte bir parti. Ben ona 'despotik cumhuriyetçilik' diyorum. Onun bizim çizgimizle bağdaşması olasılığı yok."

10 Aralık Hareketi Sözcüsü Prof. Dr. Burhan Şenatalar da 10 Aralık Hareketi'nin solda yenilenmeyi çok önemsediğini, solda büyük bir yeniliğe ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Şenatalar, hareketin 2010 yılı başında partisini kuracağını ve 2011 yılındaki genel seçimlere katılacağını ifade etti. "CHP artık oldukça klasik bir devlet partisidir." diyen Şenatalar, solun halkla bütünleşebileceği, 1970'lerdeki halk desteğini alabilmesi gerektiğini dile getirdi.

Türkiye'nin sorunlarına bir yeni bakış gerektiğinin altını çizen Şenatalar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürt sorunu, Alevi sorunu, yoksulluk sorunu, kamu yönetiminin verimsizliği sorunu, tüm bunlara bir açılım getirmek gerekiyor. Biz burada sadece bir solda birlikle yetiniyor değiliz. Bir yenilenme getirmeye çalışıyoruz. Toplumun tüm kesimlerine hitap edebilmeliyiz. Örneğin Türkiye'de laiklik anlayışı konusunda yada devlet-yurttaş anlayışı konusunda artık 21. yüzyıla uygun yeni açılımlar getirmemiz gerekiyor."

Ufuk Uras'ın temsil ettiği Özgürlükçü Sol Oluşum adına panele katılan Ahmet Asena da, yaptığı konuşma ile 10 Aralık Hareketi'nin önemine değindi.

cihan



Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,849 µs