sinsi sabotaja karşı uyardı | " /> sinsi sabotaja karşı uyardı | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan sinsi sabotaja karşı uyardı

5 Aralık 2009 18:06 tsi
Erdoğan sinsi sabotaja karşı uyardı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan demokratik açılım sürecinin "Sinsice" sabote edenler olduğunu söyleyerek vatandaşları tahriklere kapılmamaları konusunda uyardı.

Başbakan Erdoğan özellikle Kürt kökenli vatandaşları bu oyuna gelmemesi çağrısında bulundu. Muhalefetin "terör örgütüyle masaya oturuyorlar" eleştirilerine tepki gösteren Erdoğan, "Hiç kimse bizim iktidarımızı illegal örgütlerle masaya oturan iktidar olarak gösteremez." dedi. Bazı askerlerle ilgili soruşturmaların haber yapılmasına kızan Erdoğan, "Bırakalım iş yargıda. Yargı kararını verecek." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a kazandırılan 3 yeni gemiden Kasımpaşa'nın hizmete alınması, Sütlüce ve Hasköy'ün denize indirilmesi törenine katıldı. Haliç Tersanesi'ndeki törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanısıra Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım,AK Parti Milletvekili İdris Güllüce, İstanbul Valisi Muammer Güler, İBB Başkanı Kadir Topbaş, Ak Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada milli birlik projesine dikkat çekti. Erdoğan, "Bizim özgüvenimiz tam. Ülkemize, milletimize, potansiyelimize olan güvenimiz tam. Ülkemizi korkuların esir almasına tahammül edemeyiz asla. 7 yıldır buna müsaade etmedik bundan sonra da etmeyeceğiz. Milletimiz desteği ile bunu başaracağız." dedi.

"Yıllarca bu milleti korkuttular, sindirdiler, tehdit ettiler." diyen Erdoğan, "Ne kazandılar? Koca bir hiç. Ülkemizin gündemini meşgul eden bitmek bilmeyen tartışmalar ülkemize ne kazandırdı? Koca bir hiç." şeklinde konuştu. Çözümsüzlüğü çözüm olarak görmediklerini, bunun kendi siyaset anlayışlarına, demokrasi anlayışına, vicdanlarına sağmadığını belirten Erdoğan, "Bunu açık söylüyorum, samimi şekilde söylüyorum. Bizden önceki siyasi iktidarların yaptıklarını biz de yapabilirdik. Rahat bir şey. Ülkenin hiçbir meselesine dokunmadan kronik sorunları çözmeden sözle, lafla, nutukla, popülizme Türkiye'nin yıllarını heba edebilirdik. Bir el yağda bir el balda olanlardan olabilirdik. O zaman milletimizin huzuruna alnımız ak başımız dik şekilde çıkamazdık. O zaman şu anda başka siyasetçilerin yaptığı gibi milletin huzuruna çıkamaz, utancımızdan boynumuzu yere eğerdik, milletimize hesabımızı veremezdik. Biz bu yolu tercih edenlerden olmadık. İdareyi maslahatçılardan olmadık. Bundan sonra da olmayacağız." şeklinde konuştu.

"NE PAHASINA OLURSA OLSUN SÜRECİ TAMAMLAYACAĞIZ"

Milli birlik ve kardeşlik sürecinde Türkiye'nin geleceğini çok yakından ilgilendiren böyle bir süreçte birilerinin elini taşın altına koymadığını söyleyen Erdoğan, "Biz asla yalnız kalmak diye bir şey düşünmedik. Bu bize dokunmaz. Biz doğruya, doğruluğa inandık. Biz milletimize inandık. Ana muhalefet, muhalefet ne söylemiş bizi ilgilendirmez. Millet bizi ilgilendirir. Biz milletin arkamızda olduğunu biliyoruz. Onlar tekil, çoğul burada." ifadelerini kullandı.

Bu sırada seyirciler Baykal ve Bahçeli'yi protesto etti. Araya giren Erdoğan, "Hiç gerek yok" diyerek protesto eden grubu susturdu. Erdoğan şöyle devam etti: "Bize evellallah milletimiz yeter. Biz milletimizden aldığımız yetkiyle yola çıktık. Her ne pahasına olursun bu süreci tamama erdireceğiz." dedi.

PKK yandaşlarının eylemlerine ve DTP'lilerin açıklamalarına işart eden Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "Sinsice bu süreci sabote etmeye çalışanlar var. Sorumsuzca, düşüncesizce tahrik etmeye çalışanlar var. Kardeşliği, dirliği, bütüntünlüğü bozup kendisine siyasi çıkar sağlamak isteyenler var. Kirli oyunları, kirli senayorları görmenizi istiyorum. Herkesi bu çirkin provakasyonlara karşı uyanık olmasını istiyorum. Hukuk işliyor. Her türlü hukuk dışı eylem mutlaka ve mutlaka hukukun karşısına çıkıyor ve gereken cezayı alıyor. Hiç kimse bizim iktidarımızı illegal örgütlerle masaya oturan iktidar olarak gösteremez. Hiç kimse bizim iktidarımızı illegal kişilerle masaya oturan iktidar olarak gösteremez. Biz ne yapılıyorsa hukuk içinde yapıyoruz."

"TERÖRÜN TAŞERONU, KUKLASI ORTAYA ÇIKTI"

Ülkenin bazı yerlerinde terörist grupların bazı eylemler gerçekleştirdiğine işaret eden Erdoğan, teröristbaşının kaldığı yerin bahane edilmesine tepki gösterdi. Erdoğan, "Adalet Bakanlığımız cezaevinin fotoğraflarını gösterdi.AB standartlarının üzerinde bir F tipi cezaevi yapılmıştır. Resimlerle bunlar gösterildi. Bunlara rağmen kalkıp da provakatif eylemler yapmak suretiyle kendisini nemalandırmak isteyen bazı siyasi parti grupları süreci kendine göre değerlendirmek istiyor. Benim milletim bunlar karşısında uyanık olacak. Kürt kökenli vatandaşlarım bunlara gereken cevabı vermeli. Bu oyuna gelmemelidir." dedi.

"Bizi ayırmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz." diyen Erdoğan, sokakları illegal eylem alanı getirmek isteyenler olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, "O çocuklara molotof kokteylerini attıran kim? Terörist eylemleri için kullananlar kim o çocukları? 18 yaşındaki Serap yavrumuza molotof kokteyli ile yakanlar, o sıkıntılı hale sokanlar kim? O çocuk değil mi? Neyle izah edeceksiniz? Bir tarafta birisini mazlum göstereceksin bir tarafta molotof kokeyli ile yakılan kızımızı nasıl göstereceksin? Adil olalım adil. Milletimizin huzurunu kaçırmak isteyenler kendi karanlık iç yüzlerini böyle ortaya koyuyorlar. Milletimiz bu tahriklere gelmeyecektir. Aziz milletim bu oyunlara gelmeyecek, bu senaryoları hep birlikte boşa çıkaracaktır. İnsafsız ve vicdansız olaylar karşısında hislerimize hakim olalım.Kimlerin terörün karşısında olduğu, kimlerin terörün taşeronu olduğu, kuklası olduğu bu süreçte ortaya çıktı. Bu oyunları hep birlikte ortaya çıkaracağız. Aziz milletimden sabır, sağduyu istiyorum.Tahriklere kapılırsak kaybederiz. Lütfen bunu unutmayalım tahriklere gelmeyelim." şeklinde konuştu.

ASKERLERİN SORUŞTURULMASIYLA İLGİLİ HABERLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, askerlerle illi soruşturmalar konusunda basına tepki gösterdi. Erdğan, "Ben basına nefsimden zevkimden kızmıyorum. Canım yandığı için kızıyorum. Ne zaman televizyonu açarsanız devamlı 'Şurada şu vuruldu burada şu vuruldu. Şu kadar general buraya çağrıldı, bu kadar yarbay, albay buraya çağrıldı' gibi haberler var. Bununla teröre bir şeyler taşıyorsunuz, körükle gidiyorsunuz. Bunu yapmak kime ne kazandırıyor? Bu tezgahı kuranlara kazandırıyor. Lütfen burada biraz hassas olalım. Bırakılım iş yargıda, yargı gereken kararı verecek. Her gün yazıp çizmeye, televizyonlarda seslendirmeye ne gerek var? Bu millete anlatılacak güzel şeyler yok mu? Hayır. Milleti hep vuruşturmak kızıştırmak, dert bu. Burada dayanışma lazım. Milletin birliğini hedef alan milleti galeyana getiren yalan haberlere karşı hassasiyetim var, kızarım. Kızmak da benim hakkım. Kimse siyasetçiye tepeden bakma hakkı yok biz burada millet adına buradayız. El pençe divan durup 'emir buyrunuz' mu diyecem. Miletin temsilcilerini kimsenin aşağılama hakkı yoktur olamaz da."



Bu haber 661 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,438 µs