En Sıcak Konular

DTP olayları savcılıkta

5 Aralık 2009 19:43 tsi
İZMİR'in Hatay semtinde, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ü karşılamak için oluşturulan konvoyundaki partililerle çevredekiler arasında çıkan olaylarla ilgili polisin hazırladığı rapor Cumhuriyet Savcılığına gönderildi.

 Raporda, iki grubun birbirini tahrik ettiği, DTP konvoyunda yasa dışı slogan atanlar bulunduğu bildirildi. Savcılığın vereceği tamilat doğrultusunda önümüzdeki günlerde, bazı kişilerin gözaltına alınabileceği açıklandı.

Geçen 22 Kasım'da parti toplantısına katılmak için gelen DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ü, karşılayan konvoydaki partililerle, bazı kişiler arasında Üçyol semtinde çıkan tartışma, taşlı sopalı arbedeye dönmüştü. Olayların ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü, MİT Bölge Başkanlığı'ndan da aldığı bilgiler ışığında, hazırladığı raporu Cumhuriyet savcılığı'na gönderdi.

İKİ TARAFLI TAHRİK

Güvenlik Şube Müdürlüğü raporuna göre, DTP konvoyunda bulunan bir grubun terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarıyla yasa dışı terör örgütü PKK'nın bayraklarını açarak çevredekileri tahrik etti. DTP'lilerin davranışına bazı kişilerin karışmasıyla da olayların başladığı raporta bildirildi. Raporda ayrıca, tartışmanın kısa sürede büyümesiyle, çevrede bulunanların galeyana gelip DTP'lilere saldırdığı bildirildi.

Olayda yaralanan kişiler, zarar gören işyerleri hakkında da bilgilerin bulunduğu raporda, iki grup da olayları provake edenlerin görentülerin de yer aldığı belirtildi. Bu kişilerin, savcının talimatına göre gözaltına alınabileceği açıklandı. Olaylara karışan DTP'liler hakkında, Öcalan fotoğrafları ve terör örgütünün sözde bayraklarını kullandıkları terör örgütünün propagandasını yapmaktan, DTP'lilere saldıran kişiler hakkında ise, örgüt propangandası yapmadıkları için karakollarda ifadelerinin alınacağı kaydedildi.



Bu haber 637 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,664 µs