En Sıcak Konular

Emniyet'te ikinci deprem

18 Aralık 2009 08:46 tsi
Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ve Celal Uzunkaya "Nitelikli dolandırıcılık" soruşturmasında şüpheli sıfatıyla ifade verdi.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Arslan'ın, 'captagon baronu' Habip Kanat ile ilişkisi nedeniyle tutuklanmasının ardından, Emniyet Genel Müdürlüğü dün ikinci şokla sarsıldı. Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya dün nitelikli dolandırıcılık soruşturması kapsamında "şüpheli" sıfatıyla İzmir'de "özel yetkili" savcının karşısına çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nü sarsan soruşturmanın 2009'un Mart ayında, Genel Müdürlüğe gelen bir ihbar mektubuyla başladığı ortaya çıktı. İhbarcı mektubunda, Gülcü ile Uzunkaya'nın isimlerini kullanan İrfan Erbarıştıran adlı kişinin kendilerini dolandırdığını ihbar etti. Erbarıştıran'ın 1995 yılına kadar Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nın kayıtlı muhbiri olduğu, Gülcü ve Uzunkaya ile irtibatlarının bu döneme kadar uzandığı ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Yanç'a idari soruşturma açılması talimatını verdi. Bu amaçla iki polis başmüfettişi görevlendirildi. Köksal iddialarla ilgili adli soruşturma açılmasını da istedi. Adli soruşturma açılması için dosya İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

ÖZEL YETKİLİ SAVCIYA İFADE

Başsavcılık, özel yetkili bir cumhuriyet savcısını iddiaları araştırmak üzere görevlendirdi. Özel yetkili savcı, İzmir Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ile yürüttüğü soruşturmayı kasım ayının sonlarında operasyona dönüştürdü. Soruşturmada İzmir KOM ekipleri, şebekenin elebaşı İrfan Erbarıştıran, Tahir Saraç ve Cem Gülbeyoğlu ile birlikte, toplam 6 kişiyi gözaltına aldı.

Hâkim karşısına çıkan Erbarıştıran, Tahir Saraç ve Cem Gülbeyoğlu tutuklanarak cezaevine konuldu. İlk operasyonun ardından aynı olay kapsamında 7 kişi daha İzmir'de gözaltına alındı. Şüphelilerden 6'sı dün serbest bırakılırken, İ.B., tutuklandı. Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Mustafa Gülcü ile Celal Uzunkaya ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

sabah



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,434 µs