AİHM'de | " /> AİHM'de | "/>

En Sıcak Konular

Ergenekon AİHM'de

18 Aralık 2009 11:25 tsi
Ergenekon AİHM'de ERGENEKON soruşturmasını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) taşıyan Noel Baba Barış Konseyi Başkanı ve Ergenekon davası sanığı Muammer Karabulut'un başvurusu, AİHM 2'nci Dairesi tarafından işleme alındı.

Karabulut, “Beni haksız yere tutuklayanlar dünyaya hesap verecek” dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve 11 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Muammer Karabulut, Ergenekon soruşturmasına ilişkin AİHM'ne yaptığı başvurunun 2'nci Daire tarafından işleme alındığını gösterir belgenin kendisine ulaştığını açıkladı.

Karabulut bunun sadece kendisi açısından değil, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan, tutuklanan bütün kişiler adına önemli bir zafer olduğunu vurguladı. Karabulut, “Beni haksız yere tutuklayanlar dünyaya hesap verecek” dedi. “Hiçbir zulüm cezasız kalmaz” diyen Muammer Karabulut, “Biz bunu açtığımız bu davayla göstereceğiz. Şu an AİHM'e yeni belgeler göndermek için hazırlanıyoruz. Elde edeceğimiz sonuç tüm Türkiye açısından büyük bir zafer olacak” diye konuştu.

Avukatı Süleyman Çetin ise, “AİHM'in aldığı bu karar davanın kabul edildiği anlamına gelir. Mahkemenin yaptığımız başvuruyu dikkate alıp inceleme başlatması bile Türkiye açısından çok önemli bir sonuç. Bu incelemeyle Ergenekon davası uluslararası platformda ilk kez yer buldu. Onlar bize resmi yazı ile geri dönerek yeni belgeler istediler. Bu da olayı ciddiye alıp dava sürecini başlatacaklarının diğer bir göstergesi” değerlendirmesinde bulundu.

Muammer Karabulut, geçen Mayıs ayında, İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden Ergenekon soruşturmasında usulsüzlükler yapıldığını gerekçe göstererek AİHM'ne başvurmuş, 80 bin Euro'dan az olmamak kaydıyla manevi ve 37 bin Euro da maddi tazminat talep etmişti.



Bu haber 561 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,141 µs