En Sıcak Konular

Ergenekon'da redd-i hakim reddedildi

18 Aralık 2009 11:43 tsi
Ergenekon davasında tutuksuz sanıkların redd-i hakim talebini Mahkeme kabul etmedi. İşte detaylar...

Birleştirilen Ergenekon davasında tutuksuz sanıklar Tunç Akkoç ile Adnan Türkkan'ın avukatı Servet Bora, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu hakkında, bir taşınmazın satın alınması konusunda etki kullandığı gerekçesiyle redd-i hakim talebinde bulundu. Mahkeme talebi reddetti. Talep nedeniyle savunmasına başlanamayan tutuklu sanık Birol Başaran'ın avukatı Celal Ülgen de talebin zamansız yapılmasını eleştirdi.

Silivri cezaevindeki mahkeme salonunda İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yürütülen birleştirilen Ergenekon davasının 24. duruşmasına tutuklu sanıklar Levent Ersöz, Adil Serdar Saçan, Fatih Hilmioğlu, Mehmet Ali Çelebi, Mustafa Dönmez ve Mehmet Haberal katılmazken 42 tutuklu sanık hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Birol Başaran'ın dün yarıda kesilen avukatlarına ait savunmalarına devam edilmesi beklenirken tutuksuz sanıklar Tunç Akkoç ile Adnan Türkkan'ın avukatı Servet Bora, "Redd-i Hakim" talebinde bulunacaklarını söyleyerek söz istedi. Avukat Servet Bora, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun Çatalca Sulh Ceza Mahkemesi'nde görevliyken eşinin dayısı Eyüp Aytemur adına Çatalca İcra Müdürlüğü'nden ucuz taşınmaz satın almaya çalıştığını, bu sırada da, Çatalca İcra Müdürü'ne baskı uyguladığı iddiasında bulundu. Avukat Bora, bu gerekçe ile mahkemeye yazılı olarak da sunduğu talep dilekçesinde sağlıklı, vicdanlı karar verebileceğine yahut heyete doğru katkıda bulunabileceğine inanmadıklarını belirterek Haşıloğlu hakkında redd-i hakim talebinde bulundu.

Redd-i hakim talebi nedeniyle avukatlığını yürüttüğü tutuklu sanık Birol Başaran'ın savunmasını yapması engellenen avukat Celal Ülgen ise, "Bizim savunmamız sırasında meslektaşlarımızın bunu yapmaması gerekirdi. Savunmamızı bölmemelerini beklerdim. Taleplerini öğleden sonraki talepler bölümünde yapabilirlerdi." diyerek talebe tepki gösterdi.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, talebi değerlendirmek için duruşmaya ara verdi. Yaklaşık 20 dakikalık bir aranın ardından Mahkeme heyeti başkanı Köksal Şengün, bu konuyla ilgili daha önceden yapılan taleplerin değerlendirildiğini, tekrar karar verilmesine gerek görülmediğini de belirterek, talebin geri çevrilmesine karar verdiklerini açıkladı.

Öte yandan, geceden beri yağan yağmur nedeniyle mahkemenin görüldüğü binanın tavanından, basın odasının bulunduğu bölümde yağmur sularının aktığı ve odanın etkilendiği gözlendi. Aynı davanın 8 Eylül 2009 tarihli celsesinde, mahkeme salonunun çatısından yağmur suyu akmış, binanın elektrik sisteminde kısa devre olmuş, sanık Hurşit Tolon'un kantinde oturduğu masanın hemen yanına asma tavandan büyük bir çökme meydana gelmişti. 20 Kasım 2009 tarihli celsede ise asma tavandan 4 parça mahkeme heyetinin üzerine düşmüştü. Her iki davada da duruşmalara ara verilmiş, binanın çatısı ve tavanı tamir edilmişti.

cihan




Bu haber 484 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,998 µs