korkutan iddia | " /> korkutan iddia | "/>

En Sıcak Konular

İngiliz gazetesinden korkutan iddia

18 Aralık 2009 14:08 tsi
İngiliz gazetesinden korkutan iddia Bir derece bile yüz milyonlara ölüm tehdidi

Kopenhag’da sızdırılan Birleşmiş Miletler Raporu, iklim değişikliği için alınacak önlemlerin 3 derecelik sıcaklık artışına neden olacağını ortaya çıkardı.

Guardian tarafından elde edilen gizli raporda, Kopenhag iklim zirvesinde şu ana kadar önerilen sera gazı salınım oranlarının ortalama 3 derecelik bir sıcaklık artışına izin vereceği yer alıyor.

Kopenhag zirvesini yürüten BM sekreterliği tarafından taslak haline getirilen belge, verilen taahhütler ile 2020 yılı için 2 derecelik artışın altında kalınmasını sağlayacak 44 giga tonluk hedef arasında, 4.2 giga tonluk bir fark olduğunu ortaya koyuyor.

550 MİLYON KİŞİYİ AÇ BIRAKABİLİR
İngiliz hükümeti için yapılan iklim değişikliği ekonomik analizine göre 3 derecelik bir artış, tahminlerin aksine 170 milyon daha fazla insanın sel baskınlarına maruz kalması ve 550 milyon insanın açlık tehdidi ile yüzleşmesi anlamına gelirken, dünya üzerindeki canlı türlerinin yarısının yok olma tehlikesi içine sokuyor.

Sadece 2 derecelik bir artış ise tropik ekin üretiminde ciddi bir azalma yaratacağı gibi, daha fazla sel ve kıtlık ortaya çıkaracak.

Kopenhag görüşmelerinin son 24 saatine girdiği süreçte, ortaya çıkan doküman hükümetlerin gelecek yüzyılda 2 derecelik bir artıştan fazlasına izin vermeyecek olan gaz kesintilerine yönelik yaptıkları açıklamaların altını ciddi şekilde oydu.

Yeşil Barış üyesi Joss Garman, “Ortaya çıkan doküman iklim değişikliğinin felakete dönüşmesi ve insanlık adına son derece tehlikeli durumların ortaya çıkmasından başka bir sonuç göstermeyen bir ifşa tablosudur” dedi. 

AMAZON ORMANLARI TEHDİT ALTINDA

BM ise üzeri örtülü olarak dünya liderlerinin verdiği taahhütlerin 3 derecelik bir sıcaklık artışına imkân vereceğini kabul ediyor. Bilimsel bulgular bu artış ile Amazon ormanlarının yok olma noktasına gelmesi, Güney Amerika ve Avustralya’da su kıtlıklarının baş göstermesi ve tropikal mercan kayalıklarının yok olmasının, yaşanacak felaket değişimlerinde sadece başlangıcı temsil edeceğini gösteriyor.

Hürriyet



Bu haber 1,141 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,951 µs