En Sıcak Konular

Kaçmasına 50 dakika kala yakalandı

18 Aralık 2009 15:39 tsi
ETİLER’de işadamı Edip Çizmeci’nin evinden 150 bin dolarlık ziynet eşyası çaldığı ileri sürülen çetenin başında bulunan Devletgeldi Bekliyazov, Atatürk Havalimanı'ndaki operasyonda, ülkesi Türkmenistan'a uçmaya 50 dakika kala yakalandı.

Devletgeldi Bekliyazov'un çocuğunu öldürmekle tehdit ederek hırsızlık yaptırdığı belirlenen hizmetçi Elena Erinet ile diğer iki şüpheli de yakalandı.

Etiler’deki Boğaziçi Sitesi'nde 15 Aralık 2009 tarihinde meydana gelen olayda, evde bulunan kasayı açan hırsızlar içinde bulunan 150 bin dolar değerinde ziynet eşyasını alarak kaçtı. İşadamının İstanbul Emniyet Müdürlüğüne yaptığı müracaat üzerine harekete geçen polis, hırsızlığın evde bir yıldır hizmetçi olarak çalışan Moldovya uyruklu Elena Erinet (40) tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Sitenin güvenlik kameraları incelendiğinde Elena Erinet’in hırsızlığı gerçekleştirdikten sonra kapıda bekleyen bir araca binerek uzaklaştığı görüldü. Plakası tespit edilen aracın kiralık olduğu belirlendi. Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri sahte pasaport fotokopisi bırakılarak kiralanan otomobilin kim tarafından kiralandığını belirlemek için harekete geçti.

ŞÜPHELİ UÇUKTAN ALINDI

Hırsızlığın yabancı uyruklu kişiler tarafından yapıldığı için yurt dışına çıkma ihtimalleri üzerine Atatürk Havalimanı'nda tertibat alan polis bir gün sonra aracı kiralayan kişinin Türkmenistan uyruklu Devletgeldi Bekliyazov (24) olduğunu tespit etti. Saat 18.00’de Türkmenistan’ın Aşkabat kentine hareket edecek Türkmenistan Hava Yolları'na ait uçağın yolcu listesi incelendiğinde şüphelinin uçağa bindiği anlaşıldı.

Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan hemen yakalama kararı çıkartılarak gözaltına almak için harekete geçildi. Saat 17.10’da uçak biniş kapılarını kapatmak üzereyken uçuş kulesinden telsizle haberleşilen uçağın pilotu, hareket etmemesi konusunda uyarıldı. Atatürk Havalimanı yetkilileri ve Türkmenistan Hava Yolları yetkilileri birlikte uçağa girerek koltuğunda uçağın kalkmasını bekleyen Bekliyazov’u uçaktan dışarı çıkarttı.

Dışarda bekleyen Asayiş Şube Müdürlüğü polislerine teslim edilen Bekliyazov, Hırsızlık Büro Amirliği'nde sorguya alındı. Devlet Geldi Bekliyazov'un ifadesi doğrultusunda sürdürülen operasyonda hırsızlığı gerçekleştiren hizmetçi Elena Erinet, arkadaşı Svetlena Lıutcaia (28) ile çalıntı malların satışına yardım eden Çeçen uyruklu Alexev Gabarov gözaltına alındı.

KUYUMCULARA ÇALINTI MAL GÖZALTISI

Suçlarını itiraf eden zanlılardan hizmetçi Elena Erinet ifadesinde Devletgeldi Bekliyazov’un kendisini hırsızlığa zorladığını belirterek “Bana çocuğumu öldereceğini mutlaka evde bulduğu her şeyi kendisine getirmemi istedi. Ben de yapmak zorunda kaldım” dedi.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, hırsızların çaldıkları 150 bin dolar değerinde ziynet eşyasını 3 ayrı kuyumcuya 8.5 bin TL'ye sattıkları belirlendi. Bunun üzerine savcılık emriyle yok pahasına altınları alan 3 kuyumcu bilerek çalıntı mal almak suçundan gözaltına alındı. Üç kuyumcuya çalıntı mal almak suçundan işlem yapılacağı öğrenildi.



Bu haber 659 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,734 µs