En Sıcak Konular

Örgüt sempatizanları tehdit etmiş

18 Aralık 2009 16:22 tsi
Muş'un Bulanık ilçesinde geçtiğimiz günlerde meydana gelen olaylarda kalabalığın üzerine ateş açtığı iddia edilen esnaf Turan Bilen'in dükkanına, bir gün önce bir grup terör örgütü sempatizanının giderek tehdit ettiği ileri sürüldü.

Bulanık'ta meydana gelen olaylardan bir gün önce bir grup örgüt sempatizanının, manifaturacı Turan Bilen'in dükkanına giderek dolaylı yoldan tehditte bulunduğu ortaya çıktı. İddiaya göre grup Bilen, ''Yarın yürüyüş yapacağız. Dükkanını kapatmanı tavsiye ediyoruz.'' diyerek dolaylı olarak tehdit edilmiş. Bilen ise grubun teklifine olumsuz yanıt vermiş.

Aslen Mardinli olan Turan Bilen, bir buçuk ay önce de Bingöl'de çatışmada öldürülen Bulanıklı terörist Ziyaettin Çayır'ın cenazesi öncesinde terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması KCK tarafından kepenk kapatmaya zorlanmış. O gün de kepenk kapatma eylemine katılmayan Bilen'in, böylece örgüt sempatizanlarının hedefi haline geldiği iddia edildi. Bu arada, Bilen'in 2 ay önce manifatura dükkanını ve evini sigortalattığı öğrenildi.

Öte yandan, Muş merkez dahil diğer dört ilçede örgütün rahatlıkla yapamadığı gösteri ve faaliyetlerini DTP'nin hakim olduğu Bulanık'ta yaptığı belirtiliyor. Örgüt, her seferinde Muş ve çevre ilçelerde yapamadığı propagandalarını zeminin müsait olduğu Bulanık ilçesinde yapıyor. Olayların yaşandığı 15 Aralık günü bile göstericilerden birçoğunun dışarıdan geldiği öğrenildi.

Yasadışı olaylarda en çok zarar gören yerlerden biri de ilçede geçen hafta açılan Halkbank Şubesi oldu. 8 yıldan beri başta Kaymakamlık olmak üzere Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanlığının uğraşları sonucu 7 Aralık'ta açılan banka şubesi, gösterilerde örgüt sempatizanları tarafından ateşe verilerek kullanılmaz hale getirildi.

İlçede hasar tespit çalışmalarına ise önümüzdeki hafta başlanacağı kaydedildi.



Bu haber 610 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,920 µs