En Sıcak Konular

Vali Güler: Kar yağışı olmasını istiyoruz

18 Aralık 2009 17:44 tsi
İstanbul Valisi Muammer Güler, önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin biraz daha altına düşeceğini belirterek, "Şu ana kadar kar yağışı için herhangi bir bildirimde bulunulmadı ama kar yağışı olmasını istiyoruz." dedi.

Vali Güler, Avustralya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Harry Jenkins'in ziyareti sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. İstanbul'a kar yağışı beklenip beklenmediğine ilişkin bir soruyu yanıtlayan Vali Güler, önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının mevsim normallerinin biraz daha altına düşeceğini belirtti. Güler, "Şu ana kadar kar yağışı için herhangi bir bildirimde bulunulmadı ama kar yağışı olmasını istiyoruz." dedi. Kentin Aralık ayı itibarıyla olağan yağışı aldığını, geçen yılki rakamların yakalandığını söyleyen Güler, barajlardaki su seviyesinin de arzu edilir düzeyde olduğunu dile getirdi. Yağışın getirdiği olumsuzluklarla ilgili vatandaşların duyarlı olmasını isteyen Güler, gerekli açıklamaların Afet Yönetimi Merkezi ve Afet Koordinasyon Merkezi aracılığıyla yapıldığını kaydetti.

"Domuz gribi de göz önüne alınarak okulların erken tatil edilmesi konusunda bir karar var mı?" sorusuna Güler, "Şu anda böyle bir karar yok ama Milli Eğitim Bakanlığı'nın buna dair bir çalışması var." diye konuştu.

EV VE İŞYERLERİNE YÖNELİK SALDIRILARI DEĞERLENDİRDİ

İstanbul'da son günlerde iş yeri ve kamu araçlarına yönelik yapılan bazı yasa dışı gösterilere değinen Vali Güler, 2009 yılı içinde bu tür olaylarla ilgili emniyet teşkilatının çok dikkatli ve hassas çalışmalar yürüttüğünü söyledi. Güler, 2009 yılı içinde bu olaylar nedeniyle gözaltına alınanların 173'ünün tutuklandığını belirterek, şöyle konuştu: "Sadece son bir ay içerisinde yakalanan kişi sayısı 142 ve tutuklanan kişi sayısı 68'dir. Bir yıl içerisinde yapılan eylemlerden yüzde 40'ı son bir ay içerisinde gerçekleşti. Polisin hem istihbari çalışmalara önemli bir hassasiyeti var hem de olaylar meydana gelmeden aldığı tedbirler var. İstihbari bilgiler doğrultusunda 200'e yakın molotof kokteyli ve yasa dışı gösterilerde kullanılan materyal ele geçirildi. Bu konuda çok dikkatli ve hassasiyet içerisinde olduğumuzu belirtmek istiyorum. İstanbul'da huzuru ve asayişi bozacak hiçbir olaya izin verilmeyeceğini özellikle belirtiyorum. Dikkatle takip ediyoruz. Kendilerinden güvenlik güçlerine yardımcı olmalarına devam etmelerini istiyoruz. Şu anda İstanbul'da her türlü kanunsuz eyleme karşı hassasiyetimiz, tedbirlerimiz en iyi ve dikkatli şekilde sürdürülüyor. Bundan vatandaşımız emin olsun."

Bir gazetecinin, "Son dönemlerdeki eylemlerde havai fişekler kullanılmaya başlandı. Bunların satışı konusunda bir önlem alınacak mı?" sorusu üzerine Vali Güler, önümüzdeki günlerde İstanbul Valiliği'nin havai fişek ve benzeri patlayıcı maddelerin kullanımına ilişkin tebliğinin yürürlüğe gireceğini bildirdi.

Güler, tebliğin havai fişeklerin 18 yaşından küçüklere satılamayacağını öngördüğünü söyledi. Bunların imali, satışı, bulundurulacağı ve kullanılacağı yerlerle ilgili kaymakamlıkların bilgilendirileceğini anlatan Güler, tebliğ hükümlerine uymayanların Kabahatler Kanunu'na göre cezalandırılacağını kaydetti.

Güler, anne ve babaları, çocuklarının bu tür olaylarla ilgili yönlendirilmesini önleyecek tedbirlere riayet etmeleri konusunda yeniden uyarmak istediğini dile getirdi. (CİHAN) 

 



Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,179 µs