En Sıcak Konular

Bakan Çelik, Baykal'la nasıl kafa buldu?

18 Aralık 2009 18:49 tsi
Siyaset Akademisi programı için Samsun'a giden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, "23 Nisan'da çocukları makamları oturtuyoruz ya. Bu kez Başbakanın koltuğuna Baykal'ı oturtalım" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, ''Artık kasaba dönemi siyaseti bitmiştir. Bu işin ilmini alarak siyaset yapmak gerekiyor. Artık ayak oyunlarıyla siyaset yapma dönemi bitmiştir'' dedi. Partisinin Siyaset Akademisi programına katılmak üzere Samsun'a gelen Çelik, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

BAŞBUĞ'A AK PARTİ'DEN İLK CEVAP: SİYASETÇİNİN MUHATABI SİYASETÇİDİR
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un açıklamalarıyla ilgili bir soru üzerine Çelik, ''Siyasetçilerin görevi askerlerin yaptıkları konuşmalardaki satır aralarını okuyarak tahlil etmek değildir. Siyasetçinin muhatabı siyasetçidir. Bizim sivil ve askeri bürokrasi ile böyle bir tartışmaya girmemizin doğru olmayacağı kanaatindeyim. İlgililer onu değerlendirir'' diye konuştu.

AÇILIM 5. VİTESLE DEVAM EDECEK
Bir soru üzerine, ''demokratik açılım'' sürecinin devam edeceğini ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

''Demokratik açılım 5. vitesle devam edecek. İçişleri Bakanımız bugün bir basın toplantısı düzenledi. Hükümetimizin bu konudaki ısrarı, kararlılığı bir kez daha teyit edildi. Burada bir bir teyit vurgusu vardır. Hükümetimizin kararlılığı vardır. Başbakanımız daha önce yaptığı bir konuşmasında da ifade ettiği, Eflatun'un bir sözüdür. 'Korkaklar hiçbir zaman zafer abideleri dikemezler'. Eğer kendi problemlerimizle yüzleşme cesaretini kendimizde bulamazsak bu problemleri torunlarımıza miras bırakmaya devam ederiz. Biz bu sürecin önünde tıkaç olanlara da diyoruz; 'eğer siz çözümün bir parçası değilseniz, sorunun bir parçası haline gelirsiniz''. Çünkü bu mesele sadece AK Parti'nin ve iktidarın meselesi değil. Çünkü memleket iktidara ait değil, 72 milyona aittir. Bizi ilgilendirdiği kadar muhalefeti de milleti de herkesi ilgilendiriyor. Bunu kendi meselimiz kabul edeceğiz. Bunu yok sayma gibi bir lüksümüz de yoktur. Gündüz ortasında gözünü kapatan sadece kendine gece yapar. Yıllar yılı biz bu meseleleri yokmuş gibi saydık. Siyasiler kendi elini taşın altına koyma yerine Mehmetçik'i taşın altına koydular. 'Bu iş cız eder elimi dokundurmayayım' dediler.''

DENİZ BAYKAL'I KIZDIRACAK 23 NİSAN ESPRİSİ
Muhalefeti de eleştiren Çelik, ''demokratik açılım'' sürecinin başlangıcından bu yana sürekli suçlandıklarını söyledi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik de eleştirilerde bulunan Çelik, ''Baykal'ın iktidara gelmesi, Başbakan olması hayal mahsulüdür. Bana dediler ki, 'Baykal kısa süreli bir Başbakan olsa onun hırçınlığı geçecek' dediler. Ben de 'onun formülünü biliyorum' dedim. 23 Nisan'da çocukları makamları oturtuyoruz ya. Bu kez Başbakanın koltuğuna kısa süreli Baykal'ı oturtalım. Bundan başka çaresi yoktur bu işin'' ifadesini kullandı.

KAPATILAN DTP'Lİ MİLLETVEKİLLERİNİN İSTİFASI
Kapatılan DTP milletvekillerinin TBMM'de istifalarının görüşülmesi sırasında MHP'nin ''kabul'' oyu kullanacağını açıkladığı hatırlatılarak, görüşlerinin sorulması üzerine Çelik, ''Bizim yol haritamızı MHP belirlemiyor. Biz Türkiye'nin en büyük partisiyiz. Biz ortak akla önem veriyoruz. Başbakanımızla bir araya geleceğiz ve Türkiye için karar neyse onu alacağız. Bu meseleler duygusallık kaldırmaz. Böyle hayati meselelerde eğer duygularınız aklınızın önüne geçerse kaybedersiniz'' diye konuştu.

Hiçbir siyasinin vatan haini olduğu düşüncesinde olmadığını ifade eden Çelik, ''Bu meselelere yaklaşırken duygusal yaklaşamayız. Aklın ve bilimin ışığında bu meselelere yaklaşacağız. Siyaset bilimi diye, toplum psikoloji diye, sosyoloji diye bir şey var. Bunların ışığında karar vereceğiz'' dedi.

aa



Bu haber 572 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,014 µs