En Sıcak Konular

Ufuk Uras BDP'ye katılacak mı?

18 Aralık 2009 19:07 tsi
Ufuk Uras BDP'ye katılacak mı?

Kapatılan DTP'nin milletvekillerinin, BDP adıyla Mecliste grup kurabilmesi için 20. milletvekili olarak gözlerin çevrildiği Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras'tan yeşil ışık...

Kapatılan DTP'nin milletvekillerinin, BDP adıyla Meclis'te grup kurabilmesi için 20. milletvekili olarak gözlerin çevrildiği Ufuk Uras, "BDP'ye katılırım. Meclis üzerinden çözüm üretilmesi konusunda benim de katkım olmuş olur" dedi. Kapatılan DTP'nin milletvekillerinin, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) adıyla Mecliste grup kurabilmesi için 20. milletvekili olarak gözlerin çevrildiği İstanbul Bağımsız Milletvekili Ufuk Uras, ''BDP'ye katılırım. Meclis üzerinden çözüm üretilmesi konusunda benim de naçizane bir katkım olmuş olur'' dedi.

Uras, kapatılan DTP'nin Genel Başkanı Ahmet Türk'ün, siyaseti BDP'de sürdüreceklerine ilişkin kararını, AA muhabirine değerlendirdi.

Türk'ün kararını, ''çok olumlu'' olarak nitelendiren Uras, toplumsal muhalefet örgütlerinin, aydınların, sanatçıların, yazarların, halkın talepleri doğrultusunda hareket edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Uras, ''Önümüzdeki süreçte TBMM'nin çözüm yeri olarak gösterilmesi ve siyaseten somut adım atılması, hem toplumdaki gerginlikleri azaltacaktır hem de barış ve demokrasi konusundaki özlemlerin karşılığı bulunacaktır'' diye konuştu.

-''SİYASETİ KİLİTLEYEN DEĞİL, KİLİTLERİ ÇÖZEN''-
BDP'nin, Mecliste 20 milletvekiliyle grup kurabilmesi için bir milletvekillinin eksik olduğunun anımsatılarak, bu konuda kendisine talep gelip gelmediğine ilişkin soruya Uras, ''Böyle bir talebin gelmesine gerek yok. Zaten baştan böyle bir dayanışmayı göstereceğimi, Meclisin renklerinin solmaması için bir grup olarak, barış ve demokrasinin ifade edilmesi için elimden gelen katkıyı yapacağımı ifade ettim. Biz siyaseti kilitleyen değil, kilitleri çözen bir misyona sahip olmak durumundayız'' karşılığını verdi.

Uras, BDP'ye katılıp katılmayacağına ilişkin, ''Katılırım. Meclis üzerinden çözüm üretilmesi konusunda benim de naçizane bir katkım olmuş olur'' dedi.

Bir oyunun bozulmuş olduğunu dile getiren Uras, ''TBMM'nin, toplumdaki gerginliklerden medet uman yaklaşımlara resti çektiğini'' kaydetti.

Ufuk Uras, bu saate kadar Ahmet Türk ile bir görüşmesinin olmadığını sözlerine ekledi.

aa

 



Bu haber 550 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,526 µs