En Sıcak Konular

Şiddetli fırtına minare yıktı: 4 ölü

19 Aralık 2009 10:37 tsi
Balıkesir'in Dursunbey ilçesinde dün akşam fırtına sebebiyle yıkılan minarenin yol açtığı göçük altında kalan 8 kişiden 4'ü hayatını kaybetti.

2 kişinin kurtulduğu olayda yaralanan 2 kişi de hastanelere kaldırıldı. Enkaz altçında kalıp sağ kurtulan köyün İmamı, yaşadıkları dehşeti anlatırken, minarenin biraz daha geç yıkılması halinde büyük bir facianın yaşanacağını belirterek, "Allah bizleri korudu" dedi.

Dursunbey'in Yukarı Yağcılar köyünde etkili olan şiddetli yağış ve fırtına can aldı. Saat 18.30 sıralarında fırtına sebebiyle devrilen caminin minaresi, hemen yakındaki köy odasının üzerine yıkıldı. Caminin bir bölümünün de göçtüğü olayda köy odasında bulunan 8 kişi enkaz altında kaldı. Köylülerin yardım çağrısı üzerine olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken, yapılan çalışmalar neticesinde Hüseyin Acaroğlu (76), Ramazan Avcı (52), Ali Aslantaş (63) ve Naim Başaran (67) isimli 4 kişi enkazın altında hayatlarını kaybetti. Enkazdan yaralı olarak çıkarılan Yukarı Yağcılar köyü muhtarı Ali Gölcük (55) Dursunbey Devlet Hastanesi'ne, Yusuf Başaran (69) isimli yaralı ise Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yusuf Başaran'ın sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

İMAM DEHŞET ANINI ANLATTI

Öte yandan, Yukarı Yağcılar köyündeki cami minaresinin yıkıldığı sırada ezan okuyan köy İmamı Yasin Aslan, yaşadıkları dehşeti anlattı. Enkaz altında kalıp sağ kurtulan İmam Yasin Aslan (26), "Saat 18.30 civarındaydı. Ezan okuyordum, hayyali esselah bölümünde minare şiddetli bir gürültüyle üzerimize göçtü. Ben minarenin dibinde olduğum için etrafıma sadece kapılar ve birkaç kopan parça düştü. 15 dakika enkazın altında kaldım. Çakan şimşeklerin ışığıyla bir boşluk buldum kurtuldum. Köy halı caminin önüne doluşmuştu. Benim kurtulduğumu görünce diğerlerini bilmaya yöneldiler. Bizim köyümüzde ezan okunduktan sonra 15-20 dakika beklenir, kuran okunur, ilmihal okunur. Allah'ın takdiri ilahisi, eğer ezandan 10 dakika sonra olsaldı odada en az 30-40 kişi olacaktı. Doğal olarak ölü sayısı artmış olacaktı, büyük bir faciadan dönülmüş oldu, Allah bizleri korudu" dedi.

Enkazın altında kalıp sağ kurtulan bir başka köylü ise Şaban Alataş da nasıl hayatta kaldığını anlamadığını söyledi. Alataş, "Ezan okunurken oldu olay. Çok şiddetli rüzgar vardı. Enkazın altında kaldım, fakat nasıl kurtulduğumu ben de bilmiyorum. Boşluk buldum oradan çıkıp kurtuldum. Büyük bir gürültü duyduk, köy odasındaydık, benimle beraber 7-8 kişi vardı. Hepimiz enkazın altında kaldık" dedi. Enkaz altından köylülerin yaralı olarak kurtardığı Yukarı Yağcılar köyü muhtarı Ali Gölcük Dursunbey Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hiçbirşey hatırlamadığını söyleyen muhtar Gölcük, "Hiçbir şey bilmiyorum, beni enkazın altından köylüler çıkardı" dedi. Hastaneye giden Dursunbey Kaymakamı İbrahim Küçük, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulunurken, ölenlerin yakınlarına da başsağlığı diledi. İHA muhabirine konuşan Kaymakam Küçük, "Olay akşam saatlerinde caminin hemen bitişiğinde bulunan köy odasına minarenin devrilmesi sonucu meydana geliyor. O anda 6 vatandaşımız orada bulunuyor, 2'si yaralı kurtuldu, 4'ü ise maalesef vefat etti. Enkaz tamamen bitirildi, altında başka kimse yok. Yaklaşık 3 saatte tüm enkaz kaldırıldı. Cenazeler aile yakınlarının vereceği karar sonrası toprağa verilecek" dedi.

Balıkesir'den gönderilen İl Sivil Savunma Müdürlüğü Arama ve Kurtarma ekiplerinin İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı özel çalışma ekibi tarafından ulaşılan cesetler Dursunbey Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Enkaz altındaki arama çalışmaları sırasında ilginç bir olay yaşandı. Sonuncu cesedin arama çalışmaları esnasında enkazın içinden 2 adet canlı güvercin bulundu. Güvercinler uçarak uzaklaşırken, 2 adet güvercinin de enkaz altında telef olduğu görüldü.



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,435 µs