En Sıcak Konular

Ergenekon, hâkimleri baskı altına almaya çalışıyor

19 Aralık 2009 10:41 tsi
Ergenekon, hâkimleri baskı altına almaya çalışıyor Ergenekon sanık ve avukatları, davayı yürüten hakimlere yönelik baskı stratejisi izliyor.

Daha önce ailesinin kurduğu vakıflar nedeniyle hakkında 'tarikatçı' iddiasında bulundukları hakim Sedat Sami Haşıloğlu'na bu kez de 'Adalet Bakanlığı'ndan korkuyor.' diye sataştılar. Haşıloğlu, "Ben hakimim, Adalet bakanından korkmam." sözleriyle suçlamalara sert çıktı. Mahkeme başkanı Köksal Şengün de, "Kimse korkmaz. Bizim hayatımızda korku olmaz. Ne işimiz var korksak burada. Öyle yorum yok." diye sanıklara tepki gösterdi. Dün, Silivri'de görülen ikinci Ergenekon davasının 24. duruşmasına, aralarında Tuncay Özkan, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay ve eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin'in de bulunduğu 42 tutuklu sanık katıldı.

Silivri'de dün görülen duruşmaya, üye hâkimlerden Sedat Haşıloğlu'nun açıklamaları damgasını vurdu. Sanık ve avukatları daha önce Sedat Haşıloğlu hakkında çeşitli iddiaları gündeme getirmişlerdi. İlk olarak davanın sanıklarından Ergün Poyraz, Haşıloğlu'nun akrabalarının kurduğu 4 tarikat vakfı olduğunu iddia etti. İddialar bir yıl boyunca dillendirildi. Haşıloğlu, geçtiğimiz duruşmada vakıfların tarikatla ilgisinin olmadığını anlattı. Ancak sanık ve avukatlarının baskısı bitmedi. Dünkü duruşmada bu kez İşçi Partili sanıkların avukatları Haşıloğlu'na yüklendi. Duruşmada söz alan tutuksuz sanıklar Tunç Akkoç ve Adnan Türkkan'ın avukatı Servet Bora, Sedat Sami Haşıloğlu'nu reddettiklerini söyledi. Bora, 'Haşıloğlu'nun Çatalca Sulh Ceza Mahkemesi hâkimiyken kelepir arsa alımı için harekete geçerek teminat yatırdığını, ucuz taşınmaz satın alma girişiminde bulunarak icra müdürüne baskı uyguladığını' öne sürdü. Bu konuya ilişkin HSYK'ya şikâyette bulunduklarını ifade eden Bora, bunun da Haşıloğlu'nun, Adalet Bakanlığı'nın baskısı altında olduğunu gösterdiğini ileri sürdü.

Söz konusu konuşmalar üzerine Haşıloğlu sessizliğini bozdu. Haşıloğlu, "Ben Adalet Bakanlığı'ndan mı korkacağım? Ben kimseden korkmam beyefendi. Hiçbir adalet bakanından korkmam. Adalet Bakanlığı beni Hakkari'ye, Diyarbakır'a mı sürer?" ifadelerini kullandı. Nezaket göstermesinin bu iddiaları dile getirenleri aksi yönde etkilediğini ifade eden Haşıloğlu, avukat Bora'ya, savcılık yaparken adalet bakanından korkup korkmadığını sordu. Bora'nın "Hayır." demesi üzerine Haşıloğlu, şunları söyledi: "Sizden daha aşağı değilim. Korkma diye bir şey isnat edemezsiniz bana. Ben bir hâkimim." Bu sırada Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, de araya girerek, "Tartışma istemiyoruz. Kimse korkmaz. Bizim hayatımızda korku olmaz. Korksak burada ne işimiz var? Öyle yorum yok." diye konuştu. Reddihâkim talepleri reddedildi.

ZAMAN



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,172 µs